Карлович спечели хърватския сблъсък с Чорич в Индиън Уелс!

от в 01:29 на 10.03.2019
В
40-годишният Иво Карлович постигна впечатляваща победа над сънародника си Борна Чорич във втория кръг на турнира от сериите ,,Мастърс 1000" в Индиън Уелс след 6:4 7:6(2). Ветеранът спечели 85% от точките си при вкаран първи сервис, както и отбеляза цели 20 аса в курса на целия мач. Същевременно Иво допусна и един брейк, но това учудващо не му попречи да се поздрави с успеха в срещата в последователни сетове.

Още в първия си гейм на ретур Карлович се сдоби с възможност за пробив, като трябваше да изиграе наглед елементарен смач, с който да отбележи безкомпромисен брейк. Ударът му над глава обаче се заби в мрежата, а скоро Чорич се пребори и за подаването си.



Все пак младокът продължи с неувереното си представяне и бе изправен пред нов брейкбол при 3:3, но и тогава Карлович не успя да се откъсне с два гейма в резултата.

При 5:4 обаче ,,стомната" се счупи и Чорич този път бе изправен пред три поредни сетбола, когато последва необмислено излизане на мрежата на 11-тия поставен, който бе прехвърлен с лекота от ветерана.



Последва спад в началния удар на Карлович, който инкасира пробив за начало на втория сет, но изненадващо младокът не съумя да затвърди, допускайки моментален рибрейк.

Двамата не срещаха повече трудности на сервис, като логичното заключение на втората част бе тайбрек, в който абсолютният доминатор на корта бе д-р Иво, а размяната на полетата дойде при 5:1 в полза на по-възрастния тенисист.

Борна все пак се добра до още една точка в дългия гейм, но при 6:2 Карлович отбеляза своя 20-ти ас, ефектно слагайки точка по този начин на хърватския сблъсък.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлович спечели хърватския сблъсък с Чорич в Индиън Уелс! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook