Каролин Гарсия с първа титла за сезона, триумфира в Тяндзън

от в 10:38 на 14.10.2018
Калоян Пламенов

Каролин Гарсия успя да спечели турнира в китайския град Тяндзън, след като надви на финала Каролина Плишкова след 7:6(7), 6:3. 

Срещата между двете приключи за малко над час и половина игра, а французойката показа доста по-добро представяне и в крайна сметка заслужено се окичи с трофея. 

Това бе шести мач между двете и вече трета победа за Гарсия, като по този начин статистиката в директните двубои вече е равностойна, като и двете са се победили по три пъти. 

Трофеят е и първи за французойката през сезона и шести в нейната кариера. Освен това финалът е и първи за нея през сезона, след като до момента тя не се бе класирала през тази година в нито един мач за директен трофей. 

По време на първия сет нямаше пробиви и всичко се реши в тайбрек. В него Плишкова поведе с 5:1 след два минипробива, но се пропука и нейната противничка обърна нещата в своя полза, за да вземе тайбрека след 9:7 точки.

Във втория сет Гарсия дръпна с два пробива и 5:0 в геймовете. Силите на Каролина стигнаха да върне само един от пробивите и в крайна сметка загуби срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каролин Гарсия с първа титла за сезона, триумфира в Тяндзън Калоян Пламенов
Теми:  
каролин гарсия | каролина плишкова | тенис | тенис турнир в тяндзън

Коментари





Следвайте ни в Facebook