Каролина Плишкова се класира за трети пореден финал в Рим

от в 15:51 на 15.05.2021
Петър Колев

Световната №9 Каролина Плишкова се класира за финала на турнира Internazionali BNL d'Italia от категория WTA 1000 в Рим след победа в три сета над хърватката Петра Мартич. Това бе седма среща между двете тенисистки, като след днешната чехкинята намали пасива си в преките двубои на 3:4 победи. В спор за титлата Плишкова ще се изправи срещу победителката от мача между Кори Гоф и Ига Швьонтек.

Поставената под №9 в схемата започна ударно срещата, като реализира пробив още в първия гейм и безпроблемно затвърди за 2:0. Мартич не успяваше да се противопостави на своята съперничка в по-дългите размени на удари от дъното на корта, като сервисът ѝ се пропука още веднъж, инкасирайки втори пробив за 1:4 гейма в ползва на чехкинята. Посрещайки за спечелване на първата част, Плишкова пласира поредните си високочачествени ретури, които ѝ помогнаха да осъществи нов брейк и с това да затвори сета за крайното 6:1.

Вторият сет започна равностойно, като световната №25 започваше да става все по-конкурентна както от сервис, така и от ретур. След като пропусна три точки за пробив в петия гейм, тя осъществи първия си брейк бол за мача, реализирайки пробив за 4:3. Нивото на играта на шампионката от 2019 г. спадна, като тя значително понижи процента си на спечелени точки от първи сервис, като допусна да бъде пробита за втори път в края сета, с което Мартич изравни резултата в отделните части - 6:3.

И двете тенисистки намериха ритъма си в началото на третия сет, като Плишкова реализира ранен пробив и поведе с 2:0 след два дълги равностойни гейма, но Мартич бързо се върна в борбата за сета с рибрейк и затвърждаване за 2:2. Сякаш обаче това бяха последните сили на хърватката, тъй като деветата в света взе нещата в свои ръце и пое пълен контрол върху мача, не позволявайки на своята съперничка да ѝ се противопостави. Плишкова спечели всички геймове до края на мача, като след почти два часа игра на корта тя затвори срещата за крайното 6:1 3:6 6:2, с което се класира за третия си пореден финал в Рим.

Напомняме, че чехкинята спечели титлата през 2019 г., побеждавайки Йохана Конта на финала, и отстъпи пред Симона Халеп в миналогодишния финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каролина Плишкова се класира за трети пореден финал в Рим Петър Колев
Теми:  
каролина плишкова | петра мартич | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook