Кърстя за Серина: Тя не разговаряше с никоя от нас; беше научена да ни сплашва

от в 15:06 на 30.10.2022
Калоян Соколов

2022-ра година определено не е лесна за тенис феновете, които трябваше да се сбогуват с две от най-големите легенди в историята на спорта, а именно Роджър Федерер и Серина Уилямс. И докато почти всички колеги на Маестрото го описват като перфектния спортсмен на корта и извън него, то изглежда, че коментарите за 23-кратната шампионка от Шлема не са изцяло позитивни, съдейки по изказаното от Сорана Кърстя, чието мнение за човешките качества на американката не изглежда особено високо:

"Изпитвах страх от нея. Тя беше научена да сплашва съперниците. Серина не разговаряше с нито една от останалите състезателки, въпреки че деляхме обща съблекалня. Няма да забравя как през 2013-та година направих невероятно силен в турнир в Торонто и се класирах за финала, където трябваше да се изправя именно срещу нея. Въпросната надпревара разполагаше с тунел, през който минавахме, за да излезем на корта и обикновено си насаме със съперничката си в минутите преди да излезете за двубоя.

Серина обаче беще обградена с огромен антураж, който се състоеше от треньор, физотерапевт, множество роднини и дори нейното куче, а аз бях напълно сама. Впоследствие загрявката започна и тя едва удряше топката от основната линия, само че вложи всичката си сила, когато се приближи към мен, за да направи няколко волета.

Всичко това ме накара да се чувствам в губеща позиция от самото начало, като трибуните ликуваха при всяка една спечелена точка от нея. Истината е, че Уилямс беше невероята тенисистка и разполагаше с мощ, която беше невиждана досега в WTA Тура. Същевременно Серина можеше да играе много правилно тактически и притежаваше безупречна техника, така че винаги се чувствах обречена в мачовете си срещу нея" - признава румънската тенисистка.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кърстя за Серина: Тя не разговаряше с никоя от нас; беше научена да ни сплашва Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | любопитно | серина уилямс | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook