Касано: Роналдо е топ атлет като Надал, а Федерер и Меси създават изкуство

от в 17:28 на 18.07.2018
Георги Христов

Бившият италиански национал Антонио Касано направи интересно сравнение за съперничеството във футбола между Кристиано Роналдо с Лионел Меси и това на Роджър Федерер и Рафаел Надал в тениса.

Както е известно Роналдо и Меси доминират във футбола в последните десет сезона, когато неизменно печелят най-престижната индивидуална награда - "Златната топка".

През това лято Роналдо реши да направи нова крачка в кариерата си и напусна Реал Мадрид в посока Ювентус срещу 100 милиона евро.

"Обожавам Меси, но не го казвам като контрапункт на Кристиано, а просто мнението ми е, че той е най-великият за всички времена. Изпитвам уникални емоции, когато го гледам. Дайте ми пример за друг играч, който умее да задържа толкова добре топката и да вкарва голове толкова постоянно.

"На Кристиано не му липсва нищо, но нека бъда ясен, не става въпрос затова. Много обичам тениса. Сега Кристиано е като Надал - един фантастичен атлет изграден върху таланта. Притежаващ също огромно желание за работа и амбиция.

"Меси е повече като Федерер. Той е истински артист и класа. Те са различни и всеки може да направи своя избор. Аз залагам на Меси, който винаги може да направи разликата и без да има изключителна физика. Освен това кръстих второто си дете на Лионел," разкри Касано пред Vanity Fair.

Както е известно Роналдо се присъедини към Реал Мадрид през 2009 и помогна за спечелването на 15 трофея на "Сантяго Бернабеу".

"Той е надарен от майката природа, но над всичко е неговият манталитет и постоянство в тренировките, професионализмът му - това са неща, които мразех. Възхищавам се на умението му да бъде съсредоточен върху играта. Той остава един от най-великите в играта. Роналдо е безспорен талант, но над всичко е здравата му работа.

"Имах голямата чест да играя в Реал Мадрид в един от "галактическите" им отбори. Знам как се работи там. Реал е по-голям от всеки един шампион, дори и той да е вкарал 450 гола за отбора. Не съм изненадан, че го продадоха. Те се справиха без Дейвид Бекъм, Роналдо(бразилецът*) и Раул, така че те могат да продължат напред и сега.

"Кристиано ще изпита ново предизвикателство, а Юве ще му плаща солидна заплата. Той е на 33, но изглежда на по-малко, тъй като неговата физическа форма е несравнима. Той е маниак на тази тема. Той може да вкарва дълго по 30-40 гола," коментира още Касано.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Касано: Роналдо е топ атлет като Надал, а Федерер и Меси създават изкуство Георги Христов
Теми:  
антонио касано | кристиано роналдо | лионел меси | рафаел надал | роджър федерер | тенис | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook