Касаткина: Дълго отказвах да се приема и водех двойнствен живот; сега съм себе си

от в 17:02 на 08.09.2022
Калоян Соколов

Наскоро Дария Касаткина се превърна в една от много малкото тенисистки в историята, които публично са си признавали своята различна ориентация. Световната номер 9 разказа в интервю как в момента се среща с фигуристката Наталия Забиалко, а тези признания провокираха множество противоречиви коментари в Русия. Депутатът Бюсултан Хамзаев дори стигна дотам, че предложи гражданството на Касаткина да бъде отнето, а ето как самата тя се защити от всички тези атаки:

"Бях подготвена за най-лошото, знаейки какъв е манталитет на хората в моята родина. В крайна сметка обаче останах изненадана от развитието на нещата. Колко готино! Оказа се, че всичко е толкова зле, колкото си мислех. Израснах без хора с нетрадиционна сексуална ориентация в обкръжението си. Нищо около мен не ме е накарало да стана такава.

Единствено група "Tatu" е била някакъв пример за мен в това отношение, но това не е нещо, което просто можеш да промотираш. Или си хомосексуален, или не си. Трябваше ми много дълго време да се приема, защото общественото те притиска. Дори когато окончателно разбрах, че харесвам момичето, то го мислех за нещо нередно. Така стигаш до ситуацията сам да се принуждаваш да се срещаш с хора от противоположния пол, макар че не те привличат по никакъв начин. Това те кара да се чувстваш още по-зле и започваш да се криеш, както и да водиш двойнствен живот. В един момент този начин на съществуване ти омръзва и разбираш каква е истинската ти същност. Отдавна не се интересувам от общественото мнение.

Жалко е, когато депутати правят подобни коментари за гражданите на тяхната страна, които не са направили нищо нередно. Ако признаването на собствената ти същност е достатъчно, за да бъдеш блокиран от дадена държава, то това е много тъжно. Не ме е страх да се завърна у дома и съм горда рускиня, само че не изключвам възможността да сменя гражданството си, за да помогна на своята тенис кариера - признава тенисистката.

Източник: UbiTennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Касаткина: Дълго отказвах да се приема и водех двойнствен живот; сега съм себе си Калоян Соколов
Теми:  
wta | дария касаткина | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook