Касаткина: Иска ми се да питам WTA дали мога да играя с ЛГБТ флага, вместо с руското знаме

от в 13:51 на 30.08.2023
Мирела Николова

Руската тенисистка Дария Касаткина никога не е криела своята категорична позиция против войната в Украйна, а освен това през миналата година обяви публично своята различна сексуална ориентация, признавайки, че има връзка с фигуристката Наталия Забиалко. Това предизвика множество негативни реакции в родната ѝ страна, като наскоро световната №14 дори сподели, че се чувства застрашена да се завърне в Русия заради своите изказвания.

Това стана повод Касаткина да получи въпрос на пресконференцията си след първата победа в Ню Йорк за това дали не ѝ е трудно да играе под националния флаг на своята родина. Рускинята обаче показа чувство за хумор в отговора си и с усмивка отвърна: "Честно казано, ми се иска да попитам ръководството на WTA дали мога да играя с ЛГБТ флага на дъгата, вместо с руското знаме".

В навечерието на Откритото първенство на САЩ рускинята за пореден път говори открито за ситуацията в родната си страна: "Всичко вече е толкова объркано там. Води се война. Законите у нас стават все по-лоши и по-лоши. Осъзнавам, че да си хомосексуалист в Русия, става невъзможно. Всичко това ме кара да искам да казвам това, което чувствам и което мисля. Просто не можех повече да мълча за себе си, за войната... Просто почувствах, че като публична личност това е, което мога да направя, и го направих", категорична е Касатнкина.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Касаткина: Иска ми се да питам WTA дали мога да играя с ЛГБТ флага, вместо с руското знаме Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | дария касаткина | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook