Касаткина ще спори за титлата в Санкт Петербург с Гаспарян

от в 17:55 на 20.03.2021
Петър Томов

Поставената под №8 в схемата Дария Касаткина достигна финала на турнира от категория WTA 500 в Санкт Петербург след обрат над бившата №2 в света Светлана Кузнецова. 23-годишната рускиня се наложи с 1:6 6:0 6:2 над сънародничката си, за да достигне до двубой за трофея, където нейна противничка ще бъде Маргарита Гаспарян.

Касаткина навлезе по-колебливо в срещата и много бързо се озова с 4 гейма пасив в първия сет. Кузнецова продължи да доминира разиграванията от началната линия и успя да спечели сервиса на по-младата си сънародничка още веднъж, за да затвори частта на 1. Вторият сет започна по коренно противоположен начин и Касаткина беше по-добрата тенисистка на корта, реализирайки 3 последователни пробива, за да поведе с 5:0. Рускинята изигра един от най-силните си сервис геймове, за да запише "геврек" и да изравни сетовете в срещата. Серията от последователни геймове на Касаткина бе удължена на осем, след като 61-вата в света отново спечели подаването на противничката си в откриващия гейм на третия сет. Спадът в играта на Кузнецова продължи и в тази част, а разковничето в двубоя бе петият пробив в срещата за Касаткина, реализиран за 5:2, след който рускинята нямаше никакви затруднения да сложи точка на спора и да се класира за втория си финал в кариерата. 

В другия полуфинал в Санкт Петербург днес, Маргарита Гаспарян надви в два сета Вера Звонарьова в битката на квалификантките, налагайки се с 6:3 7:6(9) в отделните части. Двете тенисистки изиграха много хаотичен мач, пълен с брейкове и рибрейкове, като в крайна сметка 26-годишната рускиня се оказа от печелившата страна и след точно два часа прекарани на корта достигна до третия финал в кариерата си, като дотук в предходните два случая Гаспарян винаги си е тръгнала с трофея. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Касаткина ще спори за титлата в Санкт Петербург с Гаспарян Петър Томов
Теми:  
вера звонарьова | дария касаткина | маргарита гаспарян | санкт петербург | светлана кузнецова

Коментари





Следвайте ни в Facebook