Каспър Рууд срещу Педро Соуса е финалът в Буенос Айрес

от в 23:33 на 15.02.2020
Петър Колев


Поставеният под №8 Каспър Рууд се класира за финала на турнира от категория ATP 250 в Буенос Айрес след успех в три сета над представителя на домакините Хуан Игнасио Лондеро. Това ще бъде втори мач за титла на ниво ATP за 21-годишния норвежец, който отстъпи на Кристиан Гарин на финала в Хюстън през 2019 г. Негов съперник в сблъсъка за трофея в Аржентина ще бъде "щастливият губещ" Педро Соуса, който продължава напред без игра след отказване на Диего Шварцман, за да се класира за своя първи финал на ниво ATP.



Мачът започна отлично за аржентинеца, който осъществи пробив още във второто подаване на Рууд, който не успя да намери сервиса си и стана жертва на добре пласираните ретури на Лондеро. До края на частта двамата тенисисти нямаха проблеми да взимат своите подавания и логично световният №69 взе първия сет с 6:4.



Началото на втория сет започна с неубедителни геймове от сервис на Каспър Рууд, който се наложи да спасява точка за пробив в първото си подаване, но се пропука в петия гейм и набързо се оказа губещ със сет и 4:2. Ситуацията стана още по-критична в следващия гейм, в който Лондеро достигна до "скрит мачпойнт", който можеше да му донесе преднина от два пробива.

Норвежецът показа хладнокръвие и измъкна гейма, с което започна устрем в неговата игра. Посрещайки за оставане в мача, той пласира няколко невероятни ретура, за да пробие сервиса на Лондеро за първи път в мача и да изравни за 5:5. Последва безпроблемен сервис гейм за Рууд и нов отличен гейм от ретур, с което той изравни сетовете след 7:5 във втората част.



Пропуснатата възможност на Лондеро във втората част да затвори мача на сервис сякаш оказа влияние върху играта му, която се срина в третия сет. Той допусна два пробива и взе всичко на всичко един гейм в сет, в който на корта имаше само един тенисист. Отличното представяне от сервис и ретур на норвежеца му помогна да затвори мача за крайното 4:6 7:5 6:1 за малко над два часа игра на корта.

https://twitter.com/TennisTV/status/1228764116799631360?s=19

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каспър Рууд срещу Педро Соуса е финалът в Буенос Айрес Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook