Каспер Рууд преклони глава пред квалификант и напусна рано US Open

от в 23:51 на 01.09.2021
Георги Евстатиев

Осмият поставен Каспер Рууд напусна рано Откритото първенство на Америка. Ботик Ван Де Зандсхулп изненада намиращия се в отлична форма норвежец и го отстрани след четирисетова битка - 3:6 6:4 6:3 6:4. По този начин холандецът постигна пета поредна победа, започвайки от квалификациите на надпреварата, и сега ще се стреми да стигне поне до 1/8-финалите, което ще бъде най-доброто му постижение в турнирите от Големия шлем.

Първият сет започна чудесно за Зандсхулп, който поведе с пробив и 2:0. Тогава обаче световният №11 стабилизира играта си и спечели следващите пет гейма. Холандецът успя да намали за 3:5, но усилията му не се оказаха достатъчни и Рууд поведе в срещата.

Втората част се разви далеч по-различно. Заемащият 117-а позиция в ранглистата подобри значително представянето си, показа високо ниво на начален удар и не оставяше много възможности пред по-именития си съперник. Нещо повече - при 5:4 успя да пробие норвежеца, което означаваше и изравняване на сетовете.

В третата част отново станахме свидетели само на един пробив. Въпреки че двамата играчи имаха много възможности да се откъснат в резултата, Зандсхулп показа по-здрави нерви, печелеше важните точки и дочака момента си в шестия гейм, когато измъкна подаването на опонента си, и с това обърна резултата в своя полза - 2:1.

В четвъртия сет Рууд започна да играе по-агресивно, търсейки по-бърза развръзка в разиграванията, което обаче доведе и до по-голям брой непредизвикани грешки. Холандецът се възползва по-най-добрия начин от спада в играта на противника и нанесе решителен удар, за да поведе с 4:3. Докрая Зандсхулп удържа на натиска на Каспер и по този начин се поздрави с една от най-големите победи в своята кариера. В следващия етап Ботик ще се изправи срещу аржентинеца Факундо Банис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каспер Рууд преклони глава пред квалификант и напусна рано US Open Георги Евстатиев
Теми:  
us open | каспер рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook