Монте Карло: Каспър Рууд изненада Диего Шварцман, Гофен с комфортен успех

от в 14:47 на 14.04.2021
Диана Андреева

В един от първите турнири на червени кортове през сезона Диего Шварцман бе неотразим и без да губи нито един сет, вдигна титлата в Буенос Айрес. В днешния си двубой обаче аржентинецът далеч не показа нужното високо ниво и отстъпи в последователни сетове на Каспър Рууд - 6:3 6:3. Световният номер 27 се нуждаеше от точно един час, за да може да реализира първи успех над този си опонент до сега. 

Сезон 2021 не се развива особено добре за Рууд до момента, който два пъти бе принуден да се оттегли, но играта му на Rolex Monte Carlo Masters в изминалите два мача показа, че норвежецът се стреми към големи успехи в събитието. Следващото му препятствие в Княжеството ще стане ясно щом мачът между Пабло-Кареньо Буста и Карен Хачанов приключи.

Друга комфортна победа записа Давид Гофен. Белгиецът се справи с квалификанта Марко Чекинато - 6:4 6:0 и се класира за 1/8-финалната фаза, където го очаква петия поставен в събитието Александър Зверев или шампионът на Sardegna Open 2021 - Лоренцо Сонего. След убедителния си успех, Гофен ще излезе още веднъж на корта през днешния ден за своя мач при каретата, където ще си партнира с първата ракета на страната ни Григор Димитров.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монте Карло: Каспър Рууд изненада Диего Шварцман, Гофен с комфортен успех Диана Андреева
Теми:  
гофен | давид гофен | диего шварцман | каспер рууд | каспър рууд | марко чекинато | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook