Каспър Рууд не успя да се справи с Рубльов и отстъпи в Хамбург

от в 15:43 на 26.09.2020
Диана Андреева

Андрей Рубльов се справи с контузения Каспър Рууд и ще се бори за титлата на турнира в Хамбург утре! По пътя към финала руснакът загуби само един сет, като днес без почти никакви затруднения световния номер 14 се наложи с 6:4 6:2 след близо час и половина игра. В двубоя за трофея Рубльов ще се изправи срещу победителя от другия 1/2-финал между Стефанос Циципас и Кристиан Гарин, който ще се проведе по-късно днес.

Младият руснак показа убедителна игра на сервис, но непредизвикани греши от дъното на корта му създаваха известни затруднения. Рубльов, който започна сезона много стабилно, печелейки титлите в Доха и Аделаида, се придвижваше добре по корта, което в комбинация с агресивна игра, принуди Рууд да отстъпи.

През първия сет Рубльов достигна до ранен пробив, което му даде силен тласък още от началото на двубоя. Поради моментен спад в играта си, руснакът допусна резултаът да се изравни, но световния номер 14 бързо се съвзе и отново си осигури брейк аванс.

Въпреки че за пореден път достигна до два брейкбола, Каспър не успя да изравни за 4:4, а това се оказа ключово за изхода на сета, който завърши 6:4 в полза на представителя на Русия. Втората част на мача беше доста по-едностранна, тъй като контузия в дясното рамо тормозеше младия норвежец.

Още от самото начало на сета си пролича, че скандинавецът не е в оптимално състояние. Рууд изостана с 0:3 и независимо, че съумя да изиграе два много стабилни гейма, в които показа отличен тенис, нивото на световния номер 30 отново спадна рязко, което сложи край на частта, както и на срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каспър Рууд не успя да се справи с Рубльов и отстъпи в Хамбург Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | каспер рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook