Категоричен Баутиста Агут се класира за финала в Монпелие

от в 19:20 на 27.02.2021
Владислав Риждов

Водачът в схемата на турнират в Монпелие Роберто Баутиста Агут надделя над германеца Петер Гойовчик с резултат 7:5 6:1 и в утрешния ден ще спори за титлата при дебютното си участие. Съперник на испанеца ще бъде Давид Гофен, който по-рано днес постигна победа в три сета срещу Егор Герасимов.

Мачът започна равностойно, въпреки че Баутиста Агут бе по-инициативният от двамата играчи, но преминалият през квалификациите германец също с добра игра показа че си е заслужил мястото в тази фаза на турнира и успяваше да отрази възможностите за пробив, които се откриваха пред съперника му. Агут пропусна няколко брейкбола в началото на сета и така се стигна до 5:5. Тогава обаче Гойовчик предаде подаването си в най-неподходящият за него момент и позволи на Агут да сервира за сета. 32-годишният испанец бе категоричен при собствено подаване и безпроблемно затвори частта в своя полза.

Вторият сет също стартира по отличен начин за Баутиста Агут. Втората ракета на Испания дръпна в резултата с два бързи пробива и преднина от 4:0, с което ограничи до минимум шансовете на Гойовчик за нещо повече в мача. Агур бе солиден от основната линия, а в допълнение на това спечели и голям процент от точките, които се разиграваха след първото му подаване. Силите на германеца стигнаха само за един гейм и така той приключи участието си, което започна чак от квалификациите.

Това е първи финал за Баутиста Агут след малко повече от две години, когато испанецът вдигна трофея на турнира в Доха.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Категоричен Баутиста Агут се класира за финала в Монпелие Владислав Риждов
Теми:  
атп монпелие | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook