Катерина Димитрова: Нямам търпение за турнирите в САЩ, Федерер ми е любимец

от в 18:14 на 08.11.2018
Мария Петрова

Талантливата Катерина Димитрова се готви за участие в края на годината на турнирите в САЩ "Еди Хер" и "Ориндж Боул". Тя ще бъде зад Океана между 22 ноември и 18 декември заедно с най-добрите в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст.

През тази година Димитрова стана вицешампионка на Мастърс състезанието в Реджо Калабрия (Италия). Като част от отбора на ITF през лятото Катя спечели две титли на турнири от първа категория до 14 г. и 16 г. в Регенсбург (Германия).

"Не съм тренирала нищо друго преди тениса. Баща ми ме записа да тренирам на шест години и половина. Много ми хареса този спорт и затова продължавам и досега. Започнах да тренирам в моя роден град Пловдив.

"Всеки спорт ми харесва, във всеки има нещо специално. Много обичам самата игра, да се движа, да се забавлявам. Носи ми голямо удоволствие. Аз съм като другите деца, но не мога толкова да излизам с тях. Всичко си заслужава.

"Мисля, че на седем или осем години, когато спечелих първия си мач. Чувството след спечелен мач - тези десет секунди, това е най-хубавото чувство. Сега на 14 години вече играя повече международни турнири," заяви Димитрова, която предстои да участва на престижните надпревари при подрастващите "Еди Хер" и "Ориндж Боул".

"Много се вълнувам затова, тъй като не всяка година можеш да отидеш до Америка и да участваш в тези турнири. Искам да покажа това, на което съм способна и да си развивам играта. Засега нямам голямо напрежение върху себе си.

"Всеки спорт те учи на отговорности и да си организиран. Учи те на много други неща. Без тренировките няма как да ги разбереш. Понякога съжалявам, че нямам толкова свободно време и да мога да изляза като другите деца, но обичам този спорт. Не съжалявам засега.

"Моят треньор е Петър Рангелов - той ми помогна да развия играта си в различни аспекти. Любимата ми настилка е клеят. Засега бекхендът е любимият ми удар. Любимият ми тенисист е Роджър Федерер, а тенисистка Наоми Осака. Искам да вляза в топ 100 при жените и някой ден да спечеля Голям шлем. Ще ми струва много усилия, но ще дам всичко от себе си. Тенисът е начин на живот, носи ми радост," заяви Катерина Димитрова пред БНТ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Катерина Димитрова: Нямам търпение за турнирите в САЩ, Федерер ми е любимец Мария Петрова
Теми:  
катерина димитрова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook