Катерина Димитрова спечели второ място на турнир от Тенис Европа в Италия

от в 11:59 на 22.06.2019
В


Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) спечели второ място по двойки на турнира за юноши и девойки до 16 г. във Крема (Италия). Надпреварата е от втора категория на Тенис Европа.

Във финала Катерина Димитрова и Лаура Хейтаранта от Финландия отстъпиха драматично с 1:6, 6:4, 10-12 на Дария Хомутсянская от Беларус и Чоле Чанг ог Австралия.

В турнира на сингъл Катерина Димитрова и Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас) спечелиха трето място. На полуфиналите Димитрова поведе със сет, но загуби с 6:3, 5:7, 1:6 от Сара Светач от Хърватия.

При юношите Динко Динев отстъпи с 1:6, 5:7 на Филип Пиечонка от Полша.

Катерина Димитрова и Динко Динев участваха в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис.

Динев и Димитрова получиха специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис.

Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Динко Динев е за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети.

В началото на тази година Антъни Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в САЩ и Мексико.

През миналата година Гергана Топалова, Адриан Андреев, Катерина Димитрова, Антъни Генов и Динко Динев бяха част от отбора на ITF и Тенис Европа.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Катерина Димитрова спечели второ място на турнир от Тенис Европа в Италия В

Коментари





Следвайте ни в Facebook