Като две капки вода: Хайме Алкарас показа, че одрал кожата на брат си и на корта (видео)

от в 15:42 на 16.10.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас несъмнено е тенисистът, който практикува най-вълнуващ тенис сред новата генерация състезатели и това му печелени множество фенове по целия свят. 4-кратният "мейджър" шампион съумява едновременно да печели най-големите турнири и да забавлява публиката, изпълнявайки удари, които много трудно биха могли да бъдат повторени от останалите играчи в ATP Тура.

Изглежда обаче, че в близко бъдеще ще станем свидетели на двойна доза забавление или по-точно казано "двойна доза Алкарас", защото 13-годишният Хайме върви по стъпките на батко си. По-малкият брат на Карлитос също се готви в академията на Хуан Карлос Фереро в Аликанте и вече доказва, че не само името му го свързва с бившия номер едно в световната ранглиста.

През миналата година Хайме печели 10-тото издание на юношеския турнир "Рафа Надал Тур" в академията на Матадора, а любопитното е, че неговият по-голям брат триумфира на същото състезание пред седем години. 

Към момента Хайме се сблъсква за пръв път с международните състезания до 14 години и наскоро достигна до 1/8-финалите на турнир от най-високата категория в тази възрастова група, като тийнейджърът е абсолютно визуално копие на своя брат, с когото обаче не споделят просто една и съща прическа, а имат и напълно идентичен стил на игра, съдейки от последното публикувано видео с 13-годишния талант.

От него можем да забележим, че техниката на Хайме е абсолютно същата с тази на батко му, а освен това младежът демонстрира добре познатия феноменален демараж и приплъзване по корта, които позволяват на брат му да достигне до всяка една топка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Като две капки вода: Хайме Алкарас показа, че одрал кожата на брат си и на корта (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | видео | карлос алкарас | любопитно | хайме алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook