Като на Маракана: Наелектризиращата атмосфера, която създадоха бразилските и чилийски фенове в Маями (видео)

от в 15:22 на 25.03.2024
Калоян Соколов

Маями е мечтана дестинация почти за всеки един от нас, който е попадал на кадри от необятните плажове на брега на Атлантическия Океан, както и бурния нощен живот, изпълнен с танци, музика и някои недотам библейски тип забавления. Градът отдавна се е превърнал в рай за латиномериканците, които съставляват близо 70 процента от населението и неслучайно испанският език е много по-разпространен от английския.

Точно заради това, то южноамериканските тенисисти се чувстват като у дома си в щата Флорида и винаги могат да разчитат на много сериозна подкрепа, излизайки на някой от кортовете в "Хард Рок Стейдиъм". Именно на това станахме свидетели през вчерашния ден, когато се стигна до сблъсък от третия кръг на Мастърса в Маями между бразилеца Тиаго Сейбот Вилд и чилиеца Николас Джари, тъй като атмосферата наподобяваше по-скоро на това, което виждаме на някой футбол мач от турнира "Копа Америка".

Разбира се, то всичко това добави сериозно количество към драматизма на срещата, а бразилските и чилийски фенове въобще не сядаха по време на почивките и се надпреварваха кой ще скандира по-силно името на своя сънародник. Песните на запалянковците наелектризираха до краен предел атомсферата на корт Butch Buchholz, като главният съдия непрекъснато трябваше да овладява феновете, за да продължи играта при нормални условия.

В крайна сметка победата беше за Николас Джари, който осъществи обрат над бразилския квалификант и продължи към 1/8-финалите, в които го чака мач с бившия финалист Каспър Рууд, а самият Танаси Кокинакис сподели кратко видео от срещата между латиноамериканците и не скри колко впечатлен е от шоуто по трибуните, което мислено ни пренасяше на митичния бразилски стадион "Маракана".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като на Маракана: Наелектризиращата атмосфера, която създадоха бразилските и чилийски фенове в Маями (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | маями | Николас Джари | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook