Като по учебник: Григор не остави шансове на шампиона от Sofia Open и чака Медведев в ИУ!

от в 02:32 на 12.03.2024
Мартин Петков

Григор Димитров изнесе същински тенис мастърклас във втория си двубой на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс и подпечата класирането си за осминафиналната фаза в надпреварата. Най-добрият български тенисист трябваше в сблъсък от третия кръг в Калифорния да премери сили с първия поставен състезател на пътя си, а именно номер 21 в схемата Адриан Манарино, намиращ се във върховата форма в кариерата си, но дори това не му помогна да се противопостави на родната ни първа ракета и Гришо се поздрави с двусетов успех, дошъл час и 19 минути игра - 6:3 6:3.

По този начин световният номер 13 заслужи 15-ата си победа от старта на 2024-та година насам, като с това си резервира билет за осминафиналите в "Златния щат", където ще се изправи срещу победителя от дуела между Себастиан Корда и актуалния финалист Даниил Медведев.

Началото на двубоя бе изпълнено с оптимистични знаци в играта на българина, който взимаше рано топката и дирижираше събитията на корта, благодарение на което взе връх над ветерана в размените от основната линия и си осигури неколкократно възможност да пласира обичайната си серия от печеливши комбинации, извели го до ранен пробив аванс. Впоследствие страхотното представяне на най-добрия ни тенисист превърна превъзходството му в сблъсъка до повече от лесно забележимо и той разполагаше с точка за дублиране на водачеството, която обаче бе спасена от Манарино, който до известна степен стабилизира равнището си и демонстрира солидност от основната линия, оцелявайки в частта.

Подобрението в представянето на французина пък продължи да се развива и в следващите минути, като той съумя да притисне Григор в деветия гейм, когато загатна за потенциала на форхенда си и достигна до възможност за заличаване на пасива си, ала оттам насетне Димитров вдигна оборотите и бе безупречен на собствено сервис, за да заслужи успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част представянето на двамата по отношение моментите на начален удар се изравни наглед, но това не остана за дълго на дневен ред, след като скоропостижно българинът покачи агресията в действията си и реализира нова поредица уинъри, за да излезе напред в резултата с пробив. Подемът на Григор пък бе напът да го изведе до увеличаване на преднината му броени минути по-късно, ала той пропусна отлична възможност да отмъкне сервиса на световния номер 21, макар и да водеше с 0:40, но случилото се далеч не разклати психологически 13-ия поставен, който бе отличен във всеки един аспект до края на срещата и официализира петия си триумф над Манарино в кариерен план, при това още при последвалия сервис гейм на левичаря.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като по учебник: Григор не остави шансове на шампиона от Sofia Open и чака Медведев в ИУ! Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан манарино | бгтенис | григор димитров | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook