Като по учебник: Световната №6 разочарова местна квалификантка на старта в Ню Йорк

от в 19:39 на 30.08.2022
Мирела Николова

Арина Сабаленка не блести с постоянство през настоящия сезон, но изглежда, че през последните седмици е успяла да намери оптималния си ритъм на игра и след като достигна до полуфиналите в Синсинати, днес беларуската тенисистка пренесе отличните си изяви и на Откритото първенство на САЩ. Тя откри с безапелационен успех участието си в надпреварата в Ню Йорк, преодолявайки без затруднения съпротивата на тръгналата от квалификациите Катрин Харисън, за да триумфира с крайното 6:1 6:3 и да си осигури място във втория кръг, където ще се изправи срещу Кая Канепи.

Още от самото начало фаворитката изцяло налагаше агресивния си стил на игра и трупаше уинъри един след друг. Американката не можеше да се справи с връхлитащата я мощ от отсрещната страна на мрежата и предизвиканите грешки от нейната ракета изобилстваха, което доведе до три бързи пробива и експресен успех в откриващия сет.

Събитията във втората част не се различаваха с нищо, тъй като завършващите удари от страна на световната №6 не спираха да засипват противниковата половина, докато неточностите ѝ напълно отсъстваха. На старта на сета двете състезателки си размениха по един брейк, след което Сабаленка пое контрола върху случващото се и спечели подаването на опонентката си още два пъти, за да достигне до крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като по учебник: Световната №6 разочарова местна квалификантка на старта в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | Арина Сабаленка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook