Като в доброто старо време: Вавринка надви Бублик и подпечата победата за Швейцария

от в 11:17 на 30.12.2022
Мартин Петков

Новият тенис сезон вече настъпи, след като с чисто новата отборна надпревара United Cup беше дадено начало в двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, а през вчерашния ден на корта видяхме немалка част от страните, които участват в турнира, като една от по-забележимите несъмнено е Швейцария. Последната партньорка на Роджър Федерер за Hopman Cup - Белинда Бенчич, изведе родината си напред в съревнованието от група "B" срещу Казахстан, преди впоследствие шампионът от тазгодишния Sofia Open - Марк-Андреа Хюслер, да продължи започнатото, увеличавайки преднината на "кръстоносците" до 2:0 победи.

В откриващия мач на Швейцария за днешния втори ден на надпреварата на корта в Бризбейн ни очакваше битката на първите ракети при мъжете, която събра погледите, предвид факта че в игра трябваше да видим трикратния шампион от Шлема Стан Вавринка и непредсказуемия Александър Бублик. Срещата на топ състезателите в мъжките гарнитури на двете селекции далеч не разочарова, като имахме възможността да се насладим на един страхотен мач, в който в крайна сметка Станимал се оказа по-солиден в действията си и заслужи успеха - 6:3 7:6(3). По този начин световният номер 148 предреши крайния изход на схватката, след като продължи серията на Швейцария и при аванс от 3:0 победи подпечата триумфа за родината си над Казахстан.

Още от първите минути на двубоя се забелязваше желанието на швейцареца да диктува темпото на игра, като често ни правеше свидетели на магията си от бекхенд и с изпълненията си вдигаше зрителите по трибуните на "Pat Rafter Arena" на крака. Световният номер 37 усещаше, че от отсрещната страна на мрежата има еквивалент на себе си, когато става дума за агресия в ударите и в опитите си да е разнообразен, бъркаше неистово, което постепенно започва да оказва своето влияние и Вавринка се нуждаеше от четири брейкбола, преди да пробие в шестия гейм безупречното към този момент подаване на съперника. В тези моменти бившият номер три играеше на върха на способностите си и наподобяваше представянето си от най-силните си години в Тура, при което необезпокояван от набиращия темпо казахстанец, записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част Бублик подобри значително качеството в ударите си, което обединено с невероятното му сервиране в хода на сблъсъка не оставяше никакви шансове за швейцареца в миговете му на ретур. Станимал макар и да не се радваше на същата безкомпромисност в ситуациите, когато подава, то той направи нужното, за да не посрещне нито един брейкбол и напълно закономерно на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него световният номер 37 опита да изненада на два пъти противника с къса топка, ала и в двата случая изпълнението му не успя да преодолее мрежата, а Вавринка натрупал аванс от два минипробива, не допусна нито за секунда водачеството си да бъде под въпрос и с изящен уинър от форхенд подпечата победата както за себе си, така и за Швейцария в съревнованието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в доброто старо време: Вавринка надви Бублик и подпечата победата за Швейцария Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | александър бублик | казахстан | Стан Вавринка | швейцария

Коментари





Следвайте ни в Facebook