Като в най-добрите си дни: Бадоса срази шампионката в Ийстбърн и е на 1/8-финал на Уимбълдън

от в 18:19 на 05.07.2024
Елеонора Александрова

Бившата номер 2 Паула Бадоса напомни за себе си на Уимбълдън. След поредица от контузии през последните 2 години, испанката се класира за първия си "мейджър" 1/8 финал от 2022-ра година насам. В драматичен трети кръг тя надделя над една от тенисистките, намиращи се в най-добра форма, Дария Касаткина, със 7:6(6) 4:6 6:4 за 2 часа и 52 минути игрово време и ще срещне Даяна Ястремска или Дона Векич.

Още в самото начало иберийката даде сериозна заявка, реализирайки ранен пробив. Бадоса запазваше преднината си успешно, докато при 5:3 мачът не бе прекъснат, поради инцидент в публиката. Прекъсването определено се отрази на представянето на испанката, тъй като след това световната номер 12 съумя да изравни резултата в геймовете, съумявайки да доведе нещата и до тайбрек. Дългият гейм започна равностойно, макар и по-високоранкираната тенисистка да имаше лек превес, ала във втората половина намиращата се под номер 93 испанка обърна хода на събитията и с резултат 8:6 поведе в сетовете.

Втората част започна също толкова обещаващо за непоставената тенисистка, ала шампионката от Ийстбърн започваше да играе все по-освободено, което ѝ позволи да бъде изцяло равностойна на опонентката си и дори при 5:4 да реализира пробив, за да изравни резултата в сетовете.

Последната част започна с бързи геймове, но след 2:1 двете тенисистки имаха своите възможности за пробив. В петия гейм обаче бившата номер 8 поведе с брейк и по всичко си личеше, че фаворитката ще затвърди ролята си на такава, докато играта ѝ не се разпадна след 4:3 в нейна полза, което позволи на Бадоса да запише една от най-важните си победи за сезона, вземайки последните 3 гейма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си дни: Бадоса срази шампионката в Ийстбърн и е на 1/8-финал на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Обзори | паула бадоса | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook