Като в най-добрите си дни: Гофен спря похода на сензацията Перикар и смълча френските фенове!

от в 21:06 на 28.05.2024
Николай Маринов

Бившият номер 7, Давид Гофен напомни за себе си и успя да победи най-новия шампион на ATP от турнира в Лион Мпечи Перикар в 5 сета- 4:6, 6:4, 6:3, 6:7 (4). 6:3 за 3 часа и 31 минути игра. Белгиецът в момента се намира извтн топ 100 и имаше само една победа при последните си 4 участия в Париж, като преди това загуби от световния номер 130 Николас Морено Де Алборан, вземайки само 3 гейма, но днес върна лентата назад и постигна фантастична победа над една от големите млади звезди в Тура, а така за пореден път се превърна в кошмар за френските тенисисти, тъй като това беше неговата 11-та поредна победа при срещи с тях.

През първия сет играта беше много накъсана поради капризното френско време. Двамата тенисисти чакаха 2 пъти на корта, но все пак всичко продължиха по план. Гофен успяваше умело да се справи с много мощния сервис и форхенд на съпереника, а тактиката му беше да търси неговия бекхенд и да чака грешки. От другата страна на корта, Перикар беше много агресивен, често биеше втори сервис като първи, но правеше и доста грешки. В средата на сета бяха допуснати два последователни пробива, а финалният удар беше нанесен от Перикар за 6:4.

Във втория сет играта беше равностойна. но решаващият момент дойде при 4:4, когато Гофен проби и не погледна назад до края на сета- 6:4.

В третия сет беше с малко по-различен развой, но опитният белгиец продължи с набраната инерция и реализира 2 пробива- в началото и в края на сета за крайното 6:3.

В четвъртия сет Гофен пое инициативата и водеше с 3:1, но Перикар реагира веднага и върна пробива. След това, към края на сета, и двамата нямаха особени трудности на свой сервис. Публиката беше много емоционална и бурна в реакциите си. На няколко пъти се чуваха освирквания към Гофен, защото оспорваше отсъждания. Накрая се стигна до тайбрек, в който Гофен първоначално поведе, но след това загуби сервиса си два пъти подред и това се оказа решаващо, като Перикар затвори сета със 7:5 точки.

В началото на петия сет се игра дълъг гейм, в който френският талант се измъкна, но след това, при 2:2, Гофен се възползва от втория си шанс и проби. Белгиецът нямаше затруднения на свой сервис и дори успя да притисне Перикар, който допусна втори пробив накрая за 6:3. Гофен не се притесни и след края на мача, когато публиката мощно го освикрваше отново. 

Броят на уинърите на двамата беше почти еднакъв (56: 53) в полза на Гофен, но Перикар имаше цели 31 грешки повече, което в крайна сметка се оказа решаващо. При асовете французинът очаквано има сериозно предимство- 22 срещу 10, но по-стабилната игра на Гофен се овенча с успех. Гофен ще играе в следващия кръг с Александър Зверев, който е в много добра форма и победи Рафаел Надал във вероятно последното му участие на Ролан Гарос в понеделник в три сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си дни: Гофен спря похода на сензацията Перикар и смълча френските фенове! Николай Маринов
Теми:  
atp | давид гофен | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook