Като в най-добрите си дни: Монфис обезоръжи Бублик и даде сериозна заявка във Вашингтон!

от в 04:59 на 03.08.2023
Мартин Петков

36-годишният Гаел Монфис напомни за безспорната си класа и записа впечатляващ успех над Александър Бублик, класирайки се за осминафиналите във Вашингтон, където в миналото триумфира с титлата. Сблъсъкът, противопоставящ двама от най-големите шоумени в тениса, бе очакван със сериозни амбиции за зрелище от зрителите в американската столица, които бяха изпълнили корта до краен предел, като желанието им беше сбъднато, а "Ла Монф" изнесе един от най-добрите си мачове за последната година, за да повали шампиона от Хале в поредни сетове - 6:3 6:4. Така завръщането към твърдата настилка за Саша се оказа далеч от мечтаното, докато френският ветеран за първи път Канадския Мастърс през миналия сезон насам, състоял се преди цели 12 месеца, записва две поредни победи и в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Талон Грийкспор.

Началото на двубоя се превърна в изпълнено с колебания за всекиго от двамата състезатели, чиито сервиси функционираха далеч от обичайното си равнище и брейкболите в първите моменти от мача бяха често срещано явление на корта. Монфис съумя именно две такива възможности да неутрализира пред шестия поставен, преди да покачи нивото си на ретур, където онагледи способността си да реализира завидно количество печеливши удари от своя форхенд, като се сдоби с пробив аванс в четвъртия гейм, който умело защитаваше в следващите минути и доведе откриващия сет до успешен за себе си завършек.

С настъпването на втората част качеството на игра леко спадна, предвид факта че неточностите от страна на двамата екстравагантни тенисисти зачестиха, което пък доведе и до бърза размяна на брейкове, но не и до нещо повече. Негативно впечатление по отношение на казахстанския представител обаче правеше това, че той на моменти с действията си показваше видимо незаинтересованост към случващото се на корта и след като направи не една и две двойни грешки, то той напълно логично инкасира пробив, след който бившият шампион пое щафетата да е във водещата роля и спаси два брейкбола в десетия гейм, когато сервираше за победата, преди да оползотвори четвъртия си мачбол, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си дни: Монфис обезоръжи Бублик и даде сериозна заявка във Вашингтон! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър бублик | вашингтон | гаел монфис

Коментари





Следвайте ни в Facebook