Като в най-добрите си години: Блестящ Вавринка профуча през световния №10 в Синсинати!

от в 08:23 на 17.08.2023
Калоян Соколов

Стан Вавринка записа втората си победа над топ 10 представител през сезона и продължава да впечатлява с изявите си в последните седмици. Швейцарецът наскоро изигра своя първи финал от 4 години насам, отстъпвайки на Алексей Попирин в спора за трофея на надпреварата в Умаг, а днес се превърна в третия най-възрастен осминафиналист на състезание от сериите "Мастърс", след като не остави шансове на местния любимец Франсис Тиафо и го надигра с категоричното 6:3 6:4.

38-годишният тенисист изигра почти безупречен двубой,  в който спечели невероятните 96 процента от точките при вкаран свой първи сервис и си осигури отлична възможност да достигне дори още по-дълбока в схемата на надпреварата, защото в следващия кръг го очаква сблъсък с квалификанта Макс Пърсел.

Опитният швейцарец имаше мечтано начало на двубоя, като на бърза ръка се изстреля напред с 3:0 гейма и изглеждаше сякаш е способен да направи дупка в корта, имайки предвид мощта на неговите отигравания. Световният номер 10 все пак се съвзе и направи рибрейк за 3:4, но оттам насетне не взе повече гейм до края на откриващата част.

Ветеранът имаше брейкбол още в откриващия гейм на втората част и макар да не го реализира, то отмъкна още следващото подаването на Тиафо. Вавринка удряше топката изключително чисто и редовно пласираше неспасяеми бекхенди по правата, които местният любимец единствено можеше да изгледа как преминават покрай него. Много скоро Стан можеше дори да удвои преднината си, което в крайна сметка не се случи, но 3-кратният "мейджър" носител продължаваше да е изключително убедителен от сервис линията и затвори мач в своя полза, печелейки на нула последните си две подавания.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си години: Блестящ Вавринка профуча през световния №10 в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | синсинати | Стан Вавринка | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook