Като в най-добрите си дни: Джокович изнесе открит урок на Коболи и е 1/8-финалист в Шанхай!

от в 14:39 на 08.10.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович не беше никак убедителен на старта в Шанхай, където се нуждаеше от два тайбрека, за да пречупи съпротивата на 20-годишния Алекс Микелсен, но самият 4-кратен шампион в турнира заяви, че се нуждае от малко време, за да възвърне своя състезателен ритъм и изглежда това вече е факт. 24-кратният "мейджър" носител премина на един дъх през мача си от третия кръг на състезанието, в който надигра още един от най-талантливите представителите на новата генерация играчи - Флавио Коболи.

22-годишният италаинец вчера спомена, че "Джокера" е идолът му в тениса и дори гледа неговите най-добри изпълнения преди да заспи, а изглежда прекалено голямото уважение попречи на младока, който беше обезвреден от бившия номер едно за едва 64 минути игрово време с категоричното 6:1 6:2 и в спор за място на четвъртфиналите Ноле ще премери сили с победителя от срещата между Роман Сафиулин и Франсис Тиафо.

По този начин сърбинът записа своята 406-та победа в сериите "Мастърс" и се нуждае от само още 4 спечелени срещи, за да задмине вечния рекорд  по този показател Рафаел Надал, а ако утре Джокович и Григор Димитров спечелят своите мачове, то ни предстои да се насладим на един изцяло балкански 1/4-финал в китайския мегаполис.

Още от самото начало се видя, че 28-ият поставен не е напълно възстановен от вчерашната си битка на корта със Стан Вавринка, която завърши към полунощ местно време и Джокович се възползваше от това, като непрекъснато караше съперника си да тича от ъгъл в ъгъл. Олимпийският шампион проби още във втория гейм и затвърди преднината си без загуби точка, за да поведе с 3:0.

Коболи най-после съумя да се разпише в резултата за 1:3, но оттам насетне по-нискоранкираният играч не само не спечели нито точка повече на ретур, но инкасира и още един брейк, което доведе до светкавична развръзка в полза на балканеца в откриващия сет.

Втората част стартира положително за италианеца, който поддържаше аванса си до 2:1, само че впоследствие играта му отново се разпадна, докато легендарният му съперник намираше линиите с огромна лекота и проби в петия гейм с помощта на превъзходна бекхенд права, като това се оказа началото на края за млаадока, защото "Джокера" не му даде нито гейм повече до приключването на срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си дни: Джокович изнесе открит урок на Коболи и е 1/8-финалист в Шанхай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook