"Каза, че ще е готов": Ферер разкри, че Надал ще е втора ракета на Испания в Купа "Дейвис"

от в 08:36 на 06.10.2024
Калоян Соколов

Над 2 месеца изминаха от последния официален мач на Рафаел Надал, в който той отстъпи с 1:6 4:6 от Новак Джокович на Олимпиадата Париж, а това беше едва петото му поражение в общо 117 мача на кортовете на Ролан Гарос.

Въпросната загуба определено беше тежка за преглъщане от Рафа, който въобще не изглеждаше конкурентноспособен на своя голям съперник и можеше спокойно да загуби и с по-тежък резултат, след като сърбинът водеше с 4:0 във втората част.

Очаквано Надал реши да се откаже от цялото турне в Северна Америка, а впоследствие изненадващо не се яви и на Laver Cup, което беше единственото му заявено състезание до края на сезона, като сподели как се чувства отлично физически, но е на мнението, че селекцията на Европа може да бъде допълнена от играч в далеч по-добра моментна форма и в крайна сметка беше заменен от Григор Димитров.

През миналата седмица обаче стана ясно, че Давид Ферер е повикал Матадора в отбора на Испания, който ще вземе участие във финалите на Купа "Дейвис" между 19 и 24 ноември в Малага.

Повечето фенове очакваха, че 22-кратният шампион от Шлема може да бъде използван за срещите на двойки, в които отново да оформи звездния тандем от Олимпиадата в Париж с Карлос Алкарас, но излежда, че испанският капитан планира да използва Надал като основен играч и на сингъл.

"Когато жребият излезе, веднага грабнах телефона и пратих съобщение на Рафа да се подготви да играе срещу Ботик ван де Зандсхулп. Неговият отговор беше повече от ясен и ми даде обещание, че ще бъде готов. Той ще играе през този месец на "Six Kings Slam" в Саудитска Арабия, а на мен ми се иска да вземе участие на поне още едно състезание преди да играе с отбора и ще говоря с него на тази тема през следващите дни" - разкрива бившият номер три в света.

Припомняме ви, че към момента Надал е 158-и в света и е 9-та ракета на своята страна и едва ли думите на Ферер ще се харесат особено на Роберто Баутиста Агут, който записа страхотни победи срещу Иржи Лехечка и Артур Фис, за да помогне на Испания да се класира за финалната фаза в състезанието и определено може да претендира да бъде втора ракета в отбора след Карлос Алкарас, имайки се предвид и неубедителните игри на Матадора след неговото завръщане.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Каза, че ще е готов": Ферер разкри, че Надал ще е втора ракета на Испания в Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид ферер | интервюта | купа дейвис | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook