"Казах ѝ че не я уважавам": Грозният начин, по който Наваро прие загубата си на Олимпиадата

от в 10:22 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Кинуен Женг сътвори един от най-впечатляващите обрати през вчерашния ден на 1/8-финалната фаза от Олимпиадата в Париж. Китайката изоставаше със сет и 3:5 гейма, но в крайна сметка отрази мачбол и съумя да надиграе Ема Наваро. Екзекуторката на Виктория Томова пък беше видимо извън кожата си по време на поздрава на мрежата, който ни напомни гледката от Уимбълдън в срещата между Тейлър Фриц и Александър Зверев, защото Наваро изнесе същински монолог преди да напусне корта.

Оказва се, че Наваро е демонстрирала изключително грозно поведение към своята съперничка, което изобщо не отива на духа на Олимпиадата. 11-тата поставена директно е влязла в режим на лични нападки и то без изобщо да бъде провокирана, като самата тя разкрива какво е споделила на седмата в света:

"Току-що ѝ казах, че не я уважавам като състезател. Мисля, че тя подхожда към нещата по доста груб начин. Това създава една съблекалня, в която тя няма много приятели, така че е трудно да се изправя срещу подобна тенисистка, която не уважавам. Все пак поздравления за нея. Показа добър тенис в края на мача и играеше по-добре от мен"- лаконична беше Наваро.

Версията на Женг беше малко по-различна, а самата тя подходи изключително благородно към цялата конфликтна ситуация и можем да кажем, че победи американката далеч по-убедително извън корта, отколкото на него.

"Каза ми, че нямам представа защо имам толкова много фенове. Очевидно не е доволна от поведението ми спрямо нея. Ако не е щастлива с държанието ми, то би могла да ми го каже и да обсъдим въпроса. Бих искала да се поправя, за да бъда по-добър човек и играч. Радвам се, че ми го каза. Няма да го приема като някакъв вид атака, защото тя е загубила мача" - коментира финалистката от Аустрелиън Оупън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Казах ѝ че не я уважавам": Грозният начин, по който Наваро прие загубата си на Олимпиадата Калоян Соколов
Теми:  
wta | кинуен жанг | любопитно | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook