"Казах на Ига, че не е нужно да бъде лицемерка": Колинс за "истинското лице" на Швьонтек

от в 09:15 на 01.08.2024
Калоян Соколов

Даниел Колинс определено имаше какво да каже на Ига Швьонтек след техния 1/4-финален сблъсък на Олимпиадата в Париж. Американката винаги е била една от най-ярките характери в WTA Тура и неведнъж сме я виждали да преминава границата на добрия тон към съперничките си, което сме оправдавали с нейния безспорно много голям състезателен дух и желание за победа.

Вчера обаче американката се превърна в поредната представителка на своя отбор, която напуска турнира по скандален и нелицеприятен начин, като това вече се случи с Ема Наваро и Коко Гоф. Световната номер 9 опита всичко, за да влезе в главата на Швьонтек, като редовно я притискаше да бъде готова по-бързо за посрещане, а в началото на третия сет стреля напълно умишлено с всичка сила в лицето на своята съперничка, за да спечели точката, въпреки че имаше почти целия корт на свое разположение.

В крайна сметка обаче американката беше застигната от контузия и се отказа при изоставане от 1:4 в третия сет, а полякинята съвсем нормално поиска да знае как се чувства нейната съперничка, но Колинс просто реши да загърби обичайните любезности, преминавайки видимо към вербално нападание и самата Швьонтек изглеждаше в ступор при поздрава на мрежата. Впоследствие журналистите се поинтересуваха от съдържанието на дискусията между двете и седмата поставена отговори напълно откровено.

"Казах на Ига, че няма нужда да лицемерничи за нараняването ми. Много неща се случват пред камерата и има много харизматични хора, които се държат по един начин пред нея и по друг начин в съблекалнята. Просто не съм имал най-добрите преживявания с нея и не смятам, че трябва да лицемерничи. Тя може да бъде такива, каквато е, приемам го и нямам нужда от този фалш" - разкрива шампионка от Чарлстън и Маями, която планира да се откаже от тениса в края на настоящия сезон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Казах на Ига, че не е нужно да бъде лицемерка": Колинс за "истинското лице" на Швьонтек Калоян Соколов
Теми:  
wta | Даниел Колинс | ига швьонтек | любопитно | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook