Бублик и компания разочароваха Швеция и са на победа от класиране за 1/4-финалите!

от в 17:03 на 27.11.2021
Тея Кръстева

Отборът на Казахстан се поздрави с първи успех във финалите на Купа "Дейвис". В мач от група В в Мадрид Александър Бублик и компания реализираха обрат срещу Швеция - 2:1,  и са на победа от класиране за четвъртфиналите.

В първия двубой между двете нации по-големият от братята Имер надигра с 6:3 7:6(4) Михаил Кукушкин след само 52 минути игра. Още от самото начало на срещата шведът доминираше на корта и реализирайки ранен пробив след маратонски гейм, пое инициативата, след което съхрани аванса си и не след дълго прибави първата част в своя актив. Вторият сет изглеждаше по по-различен начин, тъй като бе изпълнен с обрати. Елиас Имер на три пъти повеждаше с брейк аванс, само че Кукушкин неизменно го догонваше в резултата и дори отрази мач бол, преди евентуално да се стигне до тайбрек. В него Имер показа по-хладнокръвна игра, благодарение на която съвсем заслужено приближи Швеция на само победа разстояние от 1/4-финалите на Купа Дейвис.

В следващия сблъсък сили премериха по-малкият брат Микаел Имер и първата ракета на Казахстан Александър Бублик. Въпреки че шведът имаше сет аванс, Бублик успя да реализира обрат за 3:6 6:4 6:0, с което възвърна интригата в Група Б. В първия сет по-убедителната игра от страна на шведа в решителните моменти се оказа ключова, тъй като той се възползва от единствения си шанс за пробив, докато Александър Бублик прахоса цели 4 такива. Казахстанецът обаче не се трогна от загубената първа част, тъй като оттам насетне за него мачът стартира отначало и той навлезе в двубоя с нови сили. Станахме свидетели на един равностоен втори сет, преди евентуално Бублик да пречупи съпротивата на Микаел Имер в най-удобния момент и да възвърне паритета в отделните части. В заключителната такава пък казахстанецът бе повече от безкомпромисен и не отпускайки нито гейм повече на своя съперник, след час и 35 минути Александър Бублик се поздрави с крайния успех.

В решителния мач при тандемите Андрей Голубев и Александър Недовйесов помрачиха надеждите на скандинавците и гарантираха на страната си крайния успех. Опитната двойка се справи със съпротивата на Андре Горансон и Робърт Линдстед с резултат 6:3 6:3. Голубев и Недовйесов бяха по-солидно във важните разигравания, а освен това нито веднъж не се изправиха пред точки за пробив и съвсем заслужено правят важна крачка към продължаването в следващата фаза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик и компания разочароваха Швеция и са на победа от класиране за 1/4-финалите! Тея Кръстева
Теми:  
александър бублик | елиас имер | купа дейвис | микаел имер | михаил кукушкин | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook