Казусът с "магическата отвара" на Джокович: Специалист от АТР защити сърбина

от в 00:41 на 10.11.2022
Мирела Николова

През последните няколко дни една от най-широкобсъжданите теми в тенис пространството е напитката, която Новак Джокович прие по време на полуфиналния си двубой срещу Стефанос Циципас на Мастърса в Париж. В една от почивките зрител засне как физиотерапевтът на бившия №1 - Улисес Бадио, пресипва неизвестна субстанция в шишето му с вода, като това, което буди най-силно подозрение, е поведението на щаба на сърбина. В момента, в който друг член на екипа на Ноле забелязва, че действията на Бадио биват записвани с камера, той инструктира други двама да застанат така, че да прикрият случващото се, като в крайна сметка въпросната бутилка бива занесена на 21-кратния шампион от Шлема.

Това предизвика обширни дискусии в социалните мрежи, като някои журналисти дори си позволиха да отправят обвинения към белградчанина, осъждайки остро странното поведение на неговия щаб. Сред първите, които изразиха възмущението си от тези нападки, бе съпругата на Джокович - Йелена, която заяви, че Новак винаги е бил изключително внимателен по отношение на нещата, които приема в тялото си, като допълни, че в дадената ситуация хората от неговия щаб "просто се опитват да запазят дискретност в работата си".

Впоследствие въпросната тема бе коментирана и от Антоан Микел, който е бил част от екипа физиотерапевти към АТР за период от три години. В свое скорошно интервю пред RMC Sport той сподели, че не може да разбере откъде произхождат всички тези полемики, и бе категоричен, че няма нищо за прикриване.

"Всички сме подготвяли напитки за възстановяване или подпомагане по време на мачове. Като физиотерапевти, отговорността често пада върху нас. Разбира се, винаги използваме разрешени от Световната антидопингова агенция продукти, които са избрани с позволението на лекар. Поради тази причина не разбирам защо е необходим този казус по отношение на Ноле и неговия физиотерапевт. 

Ако изгледаме видеото внимателно, то ще видим, че не Улисес е този, който опитва да се скрие, а всъщност друг член на щаба инициира прикритието. Вероятно Улисес приготвя въпросната напитката само когато е наложително, предполагам по пряка молба на Ноле посредством малък жест или мимика. Честно казано, ние нямаме какво да крием. Възможно е целта е била да не се разкрие марката на продукта, с която може да няма подписан рекламен договор", обясни Микел.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Казусът с "магическата отвара" на Джокович: Специалист от АТР защити сърбина Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook