Кечманович започна колебливо, но се справи с Нишикори в Кицбюел

от в 19:08 на 08.09.2020
Мирела Николова



Световният номер 47 Миомир Кечманович стартира участието си на турнира от категория АТР 250 в Кицбюел с победа над Кей Нишикори - 3:6 6:4 6:2. Това бе първа среща между двамата, в която сърбинът стартира неуверено и загуби първия сет, но нямаше особени проблеми да спечели следващите два. Във втори кръг на напреварата той ще срещне победителя от двубоя между Джордън Томпсън и Джон Милман.


Нишикори навлезе в мача изключително агресивно и често разиграванията завършваха с печеливш удар от ракетата му. Това оказа своето влияние и той успя да реализира пробив още в първото подаване на съперника си. Кечманович изглеждаше неспособен да се справи с високото темпо, налагано от японеца, който доминираше в разиграванията и се откъсна напред в резултата с 5:0. Последва рязък спад в играта на Нишикори, който инкасира 2 поредни пробива, но въпреки това не допусна да се стигне до равенство в геймовете и реализира трети брейк, за да затвори частта в своя полза – 6:4.



Вторият сет започна равностойно, като и двамата печелеха сравнително лесно подаванията си, не позволявайки на съперника да достигне до брейк пойнт. В седмия гейм обаче Кей допусна две поредни двойни грешки при 30:30 и така подари късен брейк на сърбина, който обаче беше моментално върнат от японеца. Серията от пробиви продължи и Кечманович реализира нов, за да си осигури комфорта да сервира за сета. Без проблеми в гейма си той изравни отделните части – 6:4.



В решителната част финалистът от US Open през 2014г. не успяваше да намери ритъма си и сърбинът набързо дръпна напред с аванс от 2 брейка. Преднината беше стопена, след като Нишикори стабилизира играта си и връщайки един от пробивите, даде заявка, че ще се бори докрай. За негово съжаление, щастието му не продължи дълго, тъй като доза невнимание и сгрешени удари дадоха шанс на Кечманович да пробие отново. След близо 2 часа игра на корта и убедителен сервис гейм сърбинът си осигури място във втория кръг на надпреварата – 3:6 6:4 6:2.

https://twitter.com/atptour/status/1303359545838891008


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кечманович започна колебливо, но се справи с Нишикори в Кицбюел Мирела Николова

Коментари





Следвайте ни в Facebook