Кецманович бе прекалено добър за Оже-Алиасим! Пуй постигна двусетов успех над Кудла

от в 21:38 на 12.08.2019
В
Миомир Кецманович отбеляза впечатляваща победа над своя връстник - Феликс Оже-Алиасим, в първия кръг в Синсинати. Сръбският тийнейджър изигра почти перфектен мач, за да преодолее съпротивата на канадския си съперник с 6:3 6:3 за едва 63 минути игра. Миомир бе непоколебим на сервис и не даде нито една възможност за пробив на Феликс, който от своя страна пък инкасира куп двойни грешки, които не рядко му костваха решителни пробиви. Във втори кръг в щата ,,Охайо" сърбинът ще се изправи срещу Александър Зверев.

Двубоят започна на изключително високо темпо, а никой от двамата младоци не бе склонен да отстъпи назад от основната линия. Кецманович обаче по-често излизаше победител в тези престрелки от дъното на корта, като сърбинът поведе с пробив още след втория си гейм при посрещане.

Миомир пък бе съвсем категоричен на начален удар, а често ударите му бяха изпълнени с блестяща чистота и плътност, като постоянното им вкарване в отсрещното поле даваше множество поводи за притеснение на Оже-Алиасим. Канадецът, който изповядва почти идентичен стил на игра, също се отчиташе с впечатляващи изпълнения от време на време, но по-постоянният от двамата безспорно бе балканецът.

Изображение

58-мият в света достигна до нов пробив, водейки с 5:3, като по този начин той поведе в сетовете, а авансът му придаде още по-голямо спокойствие, благодарение на което Кецманович стартира втората част с нов пробив, а скоро поведе и с 3:0, реализирайки серия от пет последователно спечелени гейма.

Сърбинът беше съвсем непоколебим и с течение на мача заиграваше все по-качествено, докато Оже-Алиасим губеше надежда за обрат с притеснително бързи темпове. Въпреки това този път сервирайки за оставане във втория сет, а с това - и в мача, Феликс не загуби сервис гейма си, но отново Кецманович демонстрира страхотно хладнокръвие, спечелвайки подаването си категорично, за да отстрани връстника си от надпреварата в Синсинати.

https://twitter.com/doublefault28/status/1160981101638279170?s=20

Люка Пуй също постигна двусетов успех днес, като французинът надделя над Денис Кудла с 6:3 7:6(6), а във втори кръг в Синсинати той ще очаква Фабио Фонини или Денис Шаповалов.

През първия сет зрителите станаха свидетели на същински фестивал на пробивите, тъй като загубените сервис геймове бяха общо пет, докато задържаните такива едва четири. Победител от тази ситуация излезе Пуй, който все пак спечели подаването си, преди да поведе в отделните части.

Изображение

Във втория сет пробивите бяха далеч по-малко, като първият дойде при 4:4 и бе в полза на Люка, който при 5:4 дори достигна до общо три мачбола на свой начален удар, но Кудла не се отказа и върна частта в стартора позиция. В тайбрека представителят на домакините даже имаше две поредни възможности за изравняване на сетовете, но изведнъж ръката на Денис се скова значително, а Пуй се възползва от това по най-добрия начин, за да вземе четири поредни разигравания, а с това - и да се поздрави с двусетовата победа.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кецманович бе прекалено добър за Оже-Алиасим! Пуй постигна двусетов успех над Кудла В

Коментари





Следвайте ни в Facebook