Кенин и Барти в една 1/4-тина; Халеп се отказа (жребий за Доха)

от в 17:24 на 22.02.2020
В
Жребият за женския турнир в Доха вече е изтеглен, като надпреварата се очертава да бъде много вълнуваща. Турнирът започва в началото на следващата седмица и ще бъде мястото, където най-големите в женския тенис ще си дадат среща.

Топ поставената в Катар - Ашли Барти, ще стартита срещу Ярослава Шведова или квалификантката Лаура Зигемунд. Първото по-сериозно препятствие за австралийката изглежда Елена Рибакина, а на 1/4-финалите съперничка на Барти може да бъде шампионката от АО - София Кенин. Впечатление обаче прави това, че на 1/8-финалите в Доха може да се види повторение на мача за титлата в Австралия, защото именно в половината на американката Кенин е Гарбинье Мугуруса.



В тази половина са още третата поставена Каролина Плишкова, която започва във втория кръг срещу Бернанда Пера или Каролин Гарсия. Впечатление в 1/8-ната на чехкинята обаче прави и Онс Жабер, а в 1/4-тината - Петра Квитова и Петра Мартич.

В долната част на схемата поставената под №5 Елина Свитолина, която сякаш страда от криза в играта си в последните дни, започва срещу Екатерина Александрова или Аманда Анисимова, а за да стигне до двубой срещу Елиз Мертенс или Белинда Бенчич (най-високо поставените в тази част на следващата 1/8-на), украинката ще трябва да се справи с Дона Векич.



По-рано днес се оказа, и че водачката в долната половина на схемата и втора от поставените в надпреварата - Симона Халеп, се отказа. Нейното място бе заето от Арина Сабаленка, която със сигурност въпреки че ще почива в първи кръг, във втори ще трябва да се справи с Анет Контавейт или Анастасия Севестова, а в тази 1/8-на са още Мария Сакари и Мисаки Дой. За място при последните четири пък най-вероятна опонентка на най-добрата от последната 1/8-на ще бъде една измежду Маркета Вондрушова и Кики Бертенс.

Възможни 1/4-финални срещи:

  1. Ашли Барти - София Кенин

  2. Каролина Плишкова - Петра Квитова

  3. Елина Свитолина - Белинда Бенчич

  4. Кики Бертенс - Симона Халеп




Ето какво казват букмейкърите за шансовете на състезателките!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин и Барти в една 1/4-тина; Халеп се отказа (жребий за Доха) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook