Кенин обърна румънка на "Ролан Гарос", Стивънс пък отпадна малко изненадващо

от в 17:15 на 01.10.2020
Калоян Пламенов

Шестата ракета в световния тенис при жените София Кенин се класира за третия кръг на "Ролан Гарос", след като успя да победи след обрат румънката Ана Богдан, след 3:6, 6:3, 6:2.

Мачът между двете продължи 1 час и 51 минути, а следващата съперничка на американката ще се определи от мача между Ирина Мария Бара и Алисон ван Утванк.

Богдан започна устремено и проби още във втория гейм на първия сет Кенин, но представителката на САЩ направи моментален рибрейк в следващия гейм. Румънката стигна до решителен пробив за 5:3 минути след това и си спечели подаването, за да поведе със сет аванс.

Във втория сет София започна по-добре и стигна до пробив в четвъртия гейм, но веднага след това той бе върнат. Американката се окопити и все пак успя да пробие за 5:3 и след това си взе своето подаване и прати мача в трети сет.

В него Кенин бе абсолютна господарка на корта и дръпна с 3:0 гейма след два пробива. Богдан върна един от пробивите в четвъртия гейм, но веднага след това бе пробита отново. До края срещата просто се доиграваше.

Испанката Паула Бадоса пък изненада неприятно Слоун Стивънс и я победи след 6:4, 4:6, 6:2 за около два часа игра.

Следващата нейна противничка обаче ще бъде Йелена Остапенко, която е шампионка в турнира от преди няколко години и изненада неприятно Каролина Плишкова във втория кръг. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин обърна румънка на "Ролан Гарос", Стивънс пък отпадна малко изненадващо Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на франция | ролан гарос | слоун стивънс | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook