Кенин шокира Барти; Андреску спечели канадското дерби с Бушар

от в 11:12 на 07.08.2019
В


Ашли Барти допусна неочаквана загуба от американката София Кенин. Световната номер едно отпадна след почти два часа битка на корта в Торонто допускайки обрат с 6:7(5) 6:3 6:4.

През първия сет Барти допусна ранен пробив, като изостана с 2:1, а впоследствие и с 5:4. Сервирайки за спечелване на частта обаче София не успя да удържи на напрежението и допусна рибрейк, а това и доведе до тайбрек, а там все пак австралийката успя да надделее.



Напрежението във втория сет бе повече, като Кенин успя да поведе с 4:0, но в последствие допусна два пробива за 3:4. Сервирайки за 4:4 Ашли за трети път не съумя да спечели подаването си, а с това и предаде впоследствие сета с 6:3.

В решаващия сет София отново поведе с два пробива за 4:1, ала този път австрийката успя да стигне само до един рибрейк, а по този начин и една от най-големите сензациии до момента в канадския град беше факт.

Много ключова роля за шокиращата загуба на световната номер 1 изиграха достата грешки от начален удър, както и непредизвиканите такива пречещи и да гради характерните за нея атаки.

https://twitter.com/WTA/status/1158845461563768832?s=19

Бианка Андреаку се завърна победоносно и след обрат срещу Южени Бушар надделя в канадското дерби. По-младата успя да накара опитната си съперничка да греши повече и след 4:6 6:1 6:4 надделя в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин шокира Барти; Андреску спечели канадското дерби с Бушар В

Коментари





Следвайте ни в Facebook