Кенин спечели американското дерби с Колинс и е полуфиналистка на Ролан Гарос!

от в 16:34 на 07.10.2020
Калоян Соколов

София Кенин показа отново, че е тенисистка за големите мачове и се класира за втори полуфинал в Големия шлем през сезона! Световната номер 6 преодоля съпротивата на своята сънародничка Даниел Колинс с 6:4 4:6 6:0 и по този начин си гарантира двубой с Петра Квитова в спор за място на финала.

Шампионката от Мелбърн бе безкомпромисна на първо подаване в откриващата част, като не даваше никакви шансове от ретур на своята съперничка. Самата Кенин достигна до точка за пробив в петия гейм, която скоропостижно реализира и запази аванса си до края, така че да поведе в отделните части.

Вторият сет отново започна отлично за Кенин, като тя поведе с 3:1, ала няколко лоши опити за къси топки върнаха Колинс в надпреварата за сета. По-нискоранкираната от двете състезателки все по-често пласираше зашеметяващи бекхенди по диагонала и реализира обрат, вкарвайки двубоя в решителна част. Интересна подробност е, че Колинс имаше значително по-лошо съотношение на уинъри спрямо грешки, а също така спечелените точки в сета бяха абсолютно равни, но въпреки това непоставената състезателка някак бе намерила начин да се добере до паритет.

За съжаление, силите на Колинс се изчерпаха с това и физическото й състояние в третия сет бе на критично ниво. Кенин се възползва от това и доминираше над опонентката си, установявайки пълен контрол над събитията на корта. Световната номер 6 се възползва от влошеното движение на нейната сънародничка и не й отпусна дори гейм повече до финала на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин спечели американското дерби с Колинс и е полуфиналистка на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
Даниел Колинс | ролан гарос | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook