Кербер бе на гейм от отпадането; Рибакина започна с рутинна победа в Ню Йорк

от в 01:45 на 31.08.2021
Мирела Николова

Носителката на 3 титли от Големия шлем Анджелик Кербер потегли с трудна трисетова победа над световната №51 Даяна Ястремска на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Двубоят бе изпълнен с обрати, но в крайна сметка германката се оказа по-стабилната от двете в ключовите моменти и се поздрави с победата след 3:6 6:4 7:6(3), като така си гарантира място във втория кръг, където ще се изправи срещу Анна Калинина.

В откриващата част станахме свидетели на серия от 4 последователни пробива, като в крайна сметка решителният брейк дойде за 5:3, когато Кербер за пореден път изпита трудности от сервис линията и така даде възможност на съперничката си да подава за спечелването на сета, с което украинката се справи безупречно, за да поведе в отделните части. Вторият сет пък се разви по съвсем различен начин, тъй като и двете състезателки си взимаха категорично подаванията и единственият брейкбол дойде в десетия гейм, когато световната №17 нанесе пробив в последния възможен момент и така възстанови паритета в сетовете.

Третата част също бе крайно оспорвана, като в нея Ястремска успя да си осигури аванс от брейк и 4:2. Тя поддържаше преднината си до 5:4, когато, сервирайки за крайната победа, украинката се пропука и върна Кербер в битката - 5:5. Стигна се до тайбрек, в който германката си изгради солиден аванс от 5:1, а оттам насетне бе само въпрос на време да сложи точка на двубоя в своя полза.

В друг мач от програмата световната №20 Елена Рибакина също се класира за втория кръг на US Open, след като наложи волята си над Александра Саснович. Казахстанката бе достатъчно категорична в изявите си на корта днес и вреализира общо 3 пробива, като същевременно не допусна да загуби нито веднъж подаването си в хода на цялата среща, което ѝ помогна да затвори двубоя след 6:2 6:3. По този начин Рибакина си осигури участие в следващата фаза на надпреварата, където ѝ предстои сблъсък с Каролин Гарсия.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кербер бе на гейм от отпадането; Рибакина започна с рутинна победа в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | Анджелик Кербер | елена рибакина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook