Кербер бе тествана от 19-годишна французойка, Азаренка устоя срещу бивша №9

от в 14:58 на 25.05.2022
Мирела Николова

Анджелик Кербер бе в серия от шест поредни поражения допреди миналата седмица, но именно тогава възкръсна като феникс от пепелта и триумфира на надпреварата в Страсбург. Тя пренесе отличните си изяви и на Ролан Гарос, където днес постигна втора победа, надделявайки над участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Елса Жакмо. 19-годишната французойка бе изключително близо до това да вкара срещата в трети сет, но в крайна сметка опитът на бившата №1 взе връх и германката затвори двубоя в своя полза след 6:1 7:6(2). Така тя продължава към третия кръг, където нейна съперничка ще бъде Александра Саснович, елиминирала Ема Радукану по-рано през днешния ден.

В дебютния сет преимуществото бе изцяло на страната на Кербер, която непрекъснато търсеше пътя на атаката, а това в комбинация с честите неточности от ракетата на французойката доведе до три пробива в актива на фаворитката и скоропостижен успех в частта.

Вторият сет обаче още от началните си минути се превърна в изключително оспорвана битка, в която всяка от двете състезателки съумя да разгърне потенциала си. В края на частта Жакмо се сдоби с два скрити сетбола, ала именно тогава не успя да намери очертанията на корта и се стигна до тайбрек, където трикратната шампионка от Шлема се възползва от напрежението, обхванало по-младата ѝ противничка, за да спечели последните 6 точки в срещата и да се поздрави с крайната победа.

В друг двубой от днешната програма Виктория Азаренка се справи със съпротивата на световната №65 Андреа Петкович, оформяйки същия резултат - 6:1 7:6(3). Сблъсъкът протече по идентичен начин, като в ключовите моменти от втората част беларуската представителка бе по-стабилната от двете и заслужено достигна до успеха, за да си резервира билет за третия етап на турнира, където ще се изправи срещу Жил Тайхман.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кербер бе тествана от 19-годишна французойка, Азаренка устоя срещу бивша №9 Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | виктория азаренка | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook