Кербер достигна финала на US Open без загубен сет

от в 05:55 на 09.09.2016
Мария Петрова

Новата №1 в света Ангелик Кербер доказа защо от понеделник ще оглави ранглистата. В полуфиналите на US Open тя убедително се наложи с 6:4, 6:3 над Каролина Вожняцки и за първи път ще спори за трофея в Ню Йорк. До момента германката демонстрира отлична форма и не е загубила нито един сет в надпреварата.

Победата за Кербер е 53-а през сезона и тя е лидер по този показател сред всички WTA състезателки през 2016-а. Дотук Кербер триумфира на Australian Open, а на Уимбълдън загуби във финала от Серина Уилямс.

Двубоят срещу Вожняцки започна блестящо за Кербер, която проби на два пъти и се откъсна с аванс от 4:0. Датчанката, която също е била на върха в ранглистата, демонстрира характер и успя максимално да я постави под напрежение. Тя върна един от пробивите, но нямаше сили за повече до края на първата част.

След почивката сценарият се повтори като Кербер бързо проби и дръпна за 2:0. До края Кербер не успя да затвори мача при 5:2 като загуби подаването си на нула. Тя бързо се реваншира и в деветия гейм си гарантира мястото в спора за трофея.

За титлата Кербер ще спори с Каролина Плишкова, която сензационно отстрани Серина Уилямс. Интересното е, че преди надпреварата чехкинята не бе достигала до втората седмица на състезание от Големия шлем.

До момента в съперничеството между Кербер и Плишкова германката има аванс от 4:3. Любопитното е обаче, че Плишкова спечели последната им битка, която бе съвсем наскоро при сходни условия, в Синсинати. И то с категоричното 6:3, 6:1 във финала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кербер достигна финала на US Open без загубен сет Мария Петрова
Теми:  
us open | ангелик кербер | каролина вожняцки

Коментари





Следвайте ни в Facebook