Кербер и Стивънс стартираха успешно тазгодишния Уимбълдън

от в 16:41 на 02.07.2019
В
Миналагодишната шампионка Анджелик Кербер се справи с първата си съперничка по пътя към защитата на титлата си. Германката отстрани сънародничката си Татяна Мария след 6:4 6:3 за час и 21 минути.



С доста пасивна игра двете изиграха сравнително равностойна откриваща част, ала топ поставената в крайна сметка се оказа по-убедителната. Кербер поведе с 4:2 още в началото, но след няколко грешки от форхенд резултата набързо стана равен - 4:4. В крайна сметка обаче отново Анджелик беше по-стабилна и така тя надделя с 6:4.

През втория сет и двете продължиха да играят почти безгрешно, а Мария успя да се завърне от натрупания пасив от 1:3, дошъл благодарение на няколко по-слабо изиграни точки от нея. Тя дори изоставаше и с 0:40 в четвъртия гейм, а това значеше, че най-вероятно е на точка от загуба на голяма част от шановете и за срещата, ала тя така и не се предаде и дори успя да изравни за 3:3. 31-годишната Татяна обаче впоследствие допусна пореден брейк, което беше решаващо за изхода на мача, защото въпреки неточностите в играта на Анджелик, миналогодишната шампионка не допусна да загуби свое подаване.



Слоун Стивънс започна категорично тазгодишния Уимбъдън и надделя над Тимеа Бачински. Американката игра уверено и след 6:2 6:4 успя да се наложи над швейцарската си опонентка.



Още в началото световната номер девет спаси два брейкбола, а това даде сериозен импулс в играта ѝ и тя впоследствие поведе и с два пробива за 5:1. Макар и да изоставаше в резултата, Тимеа не се отчая и дори реализира рибрейк, ала тя отново не съумя да спечели подаването си и така загуби с 6:2 откриващата част.

През втората такава двете си размениха по пробив по пътя до 5:4 в полза на американката, а сервирайки за оставане в мача, Бачински срещна трудности от форхенд, с което загуби гейма, сета и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер и Стивънс стартираха успешно тазгодишния Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook