Кербер оцеля в трисетова битка с Касаткина и е 1/8-финалистка в Индиън Уелс

от в 01:06 на 12.10.2021
Мирела Николова

Анджелик Кербер продължава пътя си на тазгодишния турнир от категория WTA 1000 в Индиън Уелс, надделявайки над световната №30 Дария Касаткина в един двубой, изпълнен с множество обрати и интрига до последната точка. Германката имаше нужда от час и 49 минути, за да сломи съпротивата на своята опонентка и да затвори срещата в своя полза след 6:2 1:6 6:4 и така да се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу победителката от двубоя между Тамара Зиданшек и Айла Томлянович.

Срещата стартира трудно за сервиращите, като в първите три гейма видяхме общо 4 възможности за пробив, но световната №15 бе тази, която успя да се възползва от получения си брейкбол, за да си изгради комфортна преднина от 3:0. Тя съхрани увереността в играта си и впоследствие дублира аванса си, а не след дълго поведе и в отделните части. Събитията на корта обаче придобиха коренно различен облик в началото на втория сет, когато Кербер бе бледа сянка на себе си, а рускинята летеше по корта и набързо излезе напред в резултата с 5:0.

Съвсем скоро тя вкара мача в трета решителна част, която започна с размяна на 2 пробива, довела до 2:2. Паритетът се запази до седмия гейм - тогава десетата в схемата постави под напрежение подаването на своята противничка, достигайки до цели 5 брейкбола, последният от които бе материализиран. Сервирайки за крайния успех при 5:4, представителката на Германия допусна спад в концентрацията ѝ, който даде 2 възможности за брейк на Касаткина. Надеждите на младата рускиня обаче бързо бяха парирани, тъй като не след дълго Кербер направи обрат в гейма и се поздрави с победата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер оцеля в трисетова битка с Касаткина и е 1/8-финалистка в Индиън Уелс Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook