Кербер се отказа от участието си на US Open

от в 14:53 на 18.07.2020
Катерина Георгиева
Трикратната шампионка от Големия шлем Анджелик Кербер заяви категорично, че отказва да пътува дори Откритото първенство на САЩ да се проведе със сигурност.

Организаторите на Ю Ес Оупън са твърдо решени надпреварата да се състои, независимо от наложените ограничения срещу COVID-19.

Германката сподели, че посещението на Ню Йорк и участието в турнира от Шлема са последните неща, които би искала да предприеме предвид пандемията.

Кербер

„Ако трябва да съм честна, дори не мога да си представя подобно нещо. Не смятам, че който и да е би желал да се качи в самолет и да пътува до Щатите. В момента никой не е напълно наясно как ще се развие ситуацията за в бъдеще. Вероятността аз или член на щаба ми да бъдем заразени по време на евентуалния ни престой в САЩ, е голяма, и това ме тревожи, тъй като няма да имаме представа как точно да процедираме“.

Кербер не е особено оптимистична и по повод възобновяването на WTA турнирите.

„Кой знае, може би няма да играем тенис в следващите две години. Трудно е да се каже. Ще започнем отново след три седмици и тогава ще имаме поглед върху нещата“ - завърши тя.

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер се отказа от участието си на US Open Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook