Кербер върна лентата назад и затрудни сериозно Швьонтек, но световната №1 продължава в Рим

от в 19:06 на 13.05.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек продължава да показва защо е доминантната фигура на клей настилката, като записа поредна победа в два сета. Полякинята бе максимално притисната от бившата номер 1, Анджелик Кербер, ала показа по-здрави нерви в ключовите моменти и се поздрави с успеха със 7:5 6:3 и така в следващия кръг ще видим повторение на полуфинала от Мадрид, тъй като тя ще се изправи срещу Мадисън Кийс.

Швьонтек наложи характерното за нея високо темпо още в самото начало, ала опитът на Кербер ѝ помогна да бъде конкурентна на фаворитката. Все пак при 4:3 шампионката на италианската столица от 2022-ра съумя да реализира пробив. Необичайно за нея обаче точно след това играта ѝ претърпя лек спад, който позволи на германката да спаси пет сетбола при 5:4, ала веднага след това световната номер 1 напомни на себе си и с още един брейк пред себе си не позволи да се стигне до тайбрек и така поведе в отделните сетове.

Ветеранката показа, че зад силното ѝ представяне в първата част няма нищо случайно и във втората веднага съумя да поведе с пробив. Въпреки трудната ситуация, в която Швьонтек се намираше, точно след това полякинята показа воля и възползвайки се от умората, която се натрупа у 3-кратната "мейджър" шампионка, обърна сета в своя полза и губейки само един гейм в хода на следващите седем, затвърди успеха си и се класира за своя седми четвъртфинал за годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер върна лентата назад и затрудни сериозно Швьонтек, но световната №1 продължава в Рим Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | ига швьонтек | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook