Кевин Андерсън бе на път да допусне обрат, но показа характер и оцеля; Баутиста Агут с рутинна победа

от в 21:25 на 01.10.2020
Анисия Стоева

Кевин Андерсън се забърка в неприятности и му се наложи да играе малко повече от три часа, като в крайна сметка достигна до крайния успех, побеждавайки Душан Лайович след 6:2 6:4 4:6 3:6 6:3. С тази победа южноафриканецът си осигури двубой с Андрей Рубльов в осминафиналите.

Лайович навлезе изключително колебливо в двубоя, като във всеки сервис гейм биваше или пробит, или даваше възможност на съперника си да осъществи брейк. Андерсън не пропиля шансовете си и заедно със стабилността си в разиграванията от дъното на корта и мощните си удари си извоюва първата част след два пробива.

Промяната в играта на сърбина след паузата бе повече от очевидна. Световният №24 значително повиши ефективността на първия си сервис и внесе разноообразие в играта си чрез акциите към мрежата. Отново обаче бившият номер 5 превъзхождаше Душан, като си гарантира и втората част след пробив в седмия гейм.

 

По всичко личеше, че Кевин ще съумее да затвори мача без излишни усложнения, но поставеният под номер 22 сърбин не бе на същото мнение. След очевидния спад в играта на Андерсън и още по-категоричния възход в нивото на Лайович частта бе изпълнена с пробиви. Първият обаче когото съумя да стабилизира сервис геймовете си бе привидно аутсайдерът в двубоя. Навлязъл в ритъм и намирайки тениса си, сърбинът успя да се пребори за третия сет.

Тази малка победа, като че ли съумя да даде криле на Душан, който заигра изключително агресивно и доминираше във всяко разиграване, оставяйки Кевин без възможности. Трудът и усилията, които хвърли Лайович се отплатиха сладко с един късен брейк, слагащ край на четвъртата част.

Последната решителна част запази интригата до самия край. И двамата състезатели взимаха крайно убедително сервис геймовете си, оставяйки другия без никакви изгледи за нарушаване на ритъма. Първият, който се поддаде на напрежението обаче бе сърбинът, когато сервирайки за оставане в двубоя отрази два мачбола, но третият отида на сметката на Андерсън, който в крайна сметка се поздрави с крайния успех.

В друга среща от деня, Атила Балас даде всичко от себе си, но не успя да вземе нито сет на световния номер 10 Роберто-Баутиста Агут. След един час и 46 минути прекарани на корта, испанецът успя да триумфира в срещата с 6:3 6:1 6:2 и така си осигури двубой срещу своя сънародник - Пабло Кареньо-Буста.

По време на целия двубой Балас сякаш не успяваше да намери ритъма си, което го принуждаваше да допуска множество грешки както от дъното на корта, така и на мрежата. Освен това, унгарецът беше нестабилен и на сервис, което изцяло му попречи да окаже каквато и да е съпротива на Агут.

Испанецът от своя страна също не показа най-добрия си тенис, но агресивна игра от дъното на корта му позволяваше изцяло да задава темпото в двубоя и така без особено много затруднения той се класира за 1/16-тина финалите на турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кевин Андерсън бе на път да допусне обрат, но показа характер и оцеля; Баутиста Агут с рутинна победа Анисия Стоева
Теми:  
кевин андерсън | роберто баутиста агут | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook