Кевин Андерсън напомни за най-добрите си дни и спря Медведев във Виена!

от в 10:36 на 30.10.2020
Калоян Соколов

Кевин Андерсън определено не се намира в най-добрата си спортна форма, а контузиите му направиха, така че той да изгуби мястото си в световния топ 100. Днес обаче южноафриканецът напомни за най-добрите си дни и отстрани четвъртия поставен Даниил Медведев, за да се класира за полуфиналите във Виена! Андерсън игра на много високо ниво през цялата среща, като не изпусна нито веднъж своето подаване и закономерно се наложи с 6:4 7:6(5).

Бившият двукратен финалист в Шлема започна отлично срещата и направи пробив още в откриващия сервис гейм на Медведев. Оттам насетне световният номер 111 беше безпощаден от начален удар и почти не даваше шансове на руснака да влезе в разиграване, а когато го стореше, то Андерсън обикновено приключваше нещата още със следващия си удар и така не срещна проблеми да спечели първия сет.

Във втората част отново Кевин държеше инициативата и имаше няколко възможности да пробие на старта, само че този път Медведев не се пропука и съумя да поддържа баланса в силите до самия край, което наложи изиграването на тайбрек. Там южноафриканецът си осигури три поредни мачбола, като реализира последния от тях и така записа първи триумф над топ 10 състезател от две години насам, който му осигури влизане във финалната четворка на надпреварата, където го очаква сблъсък с един измежду Доминик Тийм и Андрей Рубльов.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кевин Андерсън напомни за най-добрите си дни и спря Медведев във Виена! Калоян Соколов
Теми:  
виена | даниил медведев | кевин андерсън | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook