Кейхил: Никога не съм виждал мозъкът на тенисист да работи като този на Андре Агаси

от в 13:59 на 11.02.2023
Калоян Соколов

Дарън Кейхил е една от най-уважаваните треньорски фигури в света на тениса, печелейки титли от Големия шлем с трима различни състезатели, като в момента се опитва да постигне това и с младия Яник Синер. Всеки човек обаче тръгва отнякъде и австралиецът си спомня началото на своята кариера, когато тъкмо е постигнал първите си успехи с Лейтън Хюит и получава предложение да работи с Андре Агаси. Тогава легендарният американец е вече в доста напреднала тенис възраст, но това не спира Кейхил да приеме предложението, а впоследствие "мистър" Ретур" дори се завръща за кратко под номер едно в ранглистата. Самият Дарън признава, че точно сътрудничеството му с Андре го е изградило като треньор и се върна към този толкова специален период в живота си:

"Започнах да работя с Агаси, когато той беше на 32 години и това наглед изглеждаше като сериозен риск, защото повечето хора смятаха, че той е приключил с тениса. Аз обаче бях млад треньор и нямах търпение да попия от аурата на подобна легенда. Истината е, че се съгласих да работя без хонорар през първите шест седмици, докато Андре е сигурен, че аз съм точния човек за него.

Преди това бях много близо да започна сътрудничество с Марат Сафин, който тогава беше само на 22 и наглед изглеждаше по-добрата опция, но жена ми се интересуваше прекалено много от Марат и дори ми казваше как трябва да работя безплатно за него. Андре беше наясно със ситуацията, но ми се обади повторни и ми заяви, че Сафин е бита карта и ме покани в собствения си дом, което веднага ме спечели и приех предложението.

Не съм съжалил нито за миг, че поех по този път, защото Агаси беше различен в най-добрия възможен смисъл. Никога не съм виждал играч, чийто мозък работи по този начин. Зрелият Андре беше страхотен професионалист и можеше да те затрупа с 50 въпроса в минута, а аз трябваше да съм си подготвили добре домашното, за да не го подведа. Говорим за състезател, който искаше да познава играта на съперника си до най-малкия детайл и в началото често пъти се чудех кой от двама ни е истинският треньор. Работата с Андре до голяма степен ме оформи като специалист и ми даде основната, за да постигна всичко останало в професията си" - споделя Кейхил.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кейхил: Никога не съм виждал мозъкът на тенисист да работи като този на Андре Агаси Калоян Соколов
Теми:  
atp | андре агаси | дарън кейхил | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook