Кийс сервираше за мача срещу финалистката от РГ, но напусна Уимбълдън със сълзи на очи

от в 15:46 на 07.07.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини е първата четвъртфиналистка на Уимбълдън, въпреки че това определено не се случи по най-приятния за нея начин. Световната номер 7 надви Мадисън Кийс с 6:3 6:7(6) 5:5, като в последния сет опонентката ѝ се оттегли от срещата, със сълзи на очите си, поради контузия на левия крак. Това ще е втори пореден "мейджър" четвъртфинал за финалистката от Ролан Гарос, като в следващия кръг тя би могла да срещне втората поставена Коко Гоф.

Срещата започна по план за италианката, която със доста по-спокойна и ефективна игра превъзхождаше опонентката си и това ѝ позволи да реализира два поредни пробива. Макар и след това Кийс да бе съумяла да намали изоставането си, Паолини показа защо е една от фаворитките в турнира и без да допусне обрат, поведе в сетовете.

12-тата поставена засили темпото си на игра, разчитайки на мощния си сервис, а ударите ѝ при разиграванията ставаха все по-трудни за връщане за финалистката от Ролан Гарос. Така ролите от първата част бяха разменени, което позволи на Кийс не само да сервира за сета, но дори и да разполага със сетбол при 5:2 в своя полза.

Точно тогава играта на бившата "мейджър" финалистка започваше да се разпада, което даде необходимото самочувствие на Паолини да сътвори впечатляващ обрат, за да изравни резултата в геймовете.

Въпреки възхода на световната номер 7 в този момент, все пак се стигна до тайбрек, където Кийс показа здрави нерви в най-критичните за нея моменти и с резултат 8:6 изравни резултата в сетовете.

Началото на третата част ни предложи равностоен сблъсък между двете тенисистки, ала при 1:1 по-нискоранкираната състезателка  реализира пробив с помощта на няколко светкавични ретури. Световната номер 13 изцяло превъзхождаше опонентката си и удвои своя аванс за 5:2.

Паолини обаче не се отказа и върна един от брейковете си изоставане, а тогава се случи най-лошото, тъй като Кийс почувства остра болка в левия крак и взе медицинско прекъсване преди да сервира за победата в мача.

За съжаление, контузията се оказа сериозна и американката буквално куцукаше по корта. Публиката се опитваше да я окуражи да продължи, но Кийс усети, че няма шанс след изравняването при 5:5 и се оттегли от надпреварата принудително.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кийс сервираше за мача срещу финалистката от РГ, но напусна Уимбълдън със сълзи на очи Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | мадисън кийс | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook