Кики Бертенс е новата шампионка в Санкт Петербург!

от в 20:50 на 03.02.2019
В


Кики Бертенс спечели финала на надпреварата в Санкт Петербург, като в заключителния мач на турнира тя надделя над Дона Векич. Така осмата в света нидерландка печели и осмата WTA титла в кариерата си след успех със 7:6(2) 6:4.

Мачът започна перфектно за хърватката, която проби още първото подаване на съперничката, като след това и затвърди за 2:0. Дона задържа предимството си до 4:2, когато реализира още един пробив, и на пръв поглед първият сет ѝ бе в кърпа вързан. Тогава обаче Бертенс съумя да вземе 16 от последвалите 17 точки, с което да поведе с 6:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където нидерландката се възползва от ситуацията и неувереността в ръката на съперничката. Кики поведе с 3:0, като двете смениха полетата при 4:2. До нова точка в сета Векич не стигна и така дългият гейм завърши със 7:2 в полза на втората поставена. 

Вторият сет започна с две убедителни подавания и на двете, а при 1:1 Векич за трети път в мача инкасира нулев пробив след двойна грешка. При 3:2 обаче хърватката намери нов импулс в играта си и от втората си възможност направи рибрейк, а седмият гейм в сета бе маратонски, но и той отиде в сметката на осмата поставена. Този гейм обаче бе последен до края на мача в сметката на Дона, която отново сдаде подаването си след двойна при 4:4, давайки възможност на Бертенс да сервира за спечелване на турнира. Холандката поведе с 40:0 и последва куриозна ситуация, като след дълъг форхенд на Векич, намерил външния край на линията, Кики помисли, че е спечелила, и вдигна победоносно ръце. Ястребовото око обаче показа, че резултатът става 40:15, а скоро още два мачбола бяха пропиляни. Все пак от четвъртата си възможност Бертенс си послужи с помощта на мрежата, като най-накрая си отдъхна и спечели осмата титла в кариерата си. 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кики Бертенс е новата шампионка в Санкт Петербург! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook