Кики Бертенс е първата финалистка в Санкт Петербург!

от в 16:34 на 02.02.2019
В
Кики Бертенс се класира за финала в Санкт Петербург след като преодоля съпротивата на Арина Сабаленка в мач между две от най-прогресиращите състезателки в последните 12 месеца.

Първият сет започна вихрено за холандката, като тя реализира ранен пробив, но Сабаленка съумя бързо да се окопити и изравни при 2:2.

Оттам насетне докрая на сета нямаше нови пробиви, макар и двете състезателки да имаха своите шансове, което доведе до развръзка в тайбрек.

Дългият гейм стартира по-добре за беларускинята, която на бърза ръка се откъсна с 3:1 в точките, но след поредица от мощни завършващи удари на Бертенс, сетът отиде в нейната сметка.

Във втората част "престрелката" от основната линия продължи с пълна сила, но грешките в играта на Сабаленка изобилстваха и тя отново се оказа догонваща в резултата.

Този път обаче до някакви сериозни обрати не се стигна и холандската тенисистка в блаходарение на изключителното си сервиране и прецизна игра от дъното на корта, дори надгради аванса си и затвори безпроблемно сета с 6:2, а с това си извоюва и крайния успех.

Съперничката на Кики Бертенс в финала на надпреварата в Петербург ще бъде  Дона Векич, която срази местната представителка Вера Звонарьова в два сета.

 

 

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Кики Бертенс е първата финалистка в Санкт Петербург! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook