Ким Клайстърс ще дебютира в Чарлстън през април

от в 18:13 на 25.12.2019
Петър Колев
20-тото издание на турнира от категория WTA Premier в Чарлстън (Volvo Open), провеждащ се на уникалния зелен клей между 4 и 12 април, 2020 г., ще бъде изпълнен с първокласни тенисистки, готови да спечелят престижната титла. Първите потвърдили участие състезателки са защитаващата титлата си Мадисън Кийс и бившата №1 Гарбине Мугуруса, следвани от световната №8 Белинда Бенчич и една от най-обещаващите изгряващи звезди Аманда Анисимова.

Резултат с изображение за volvo open 2020 logo

Организаторите на турнира обявиха участието в надпреварата на още по-забележителни тенисистки в лицето на световната №1 Ашли Барти, шампионката от Уимблъдън Симона Халеп, Кики Бертен, София Кенин и Слоун Стивънс.

Компания на всички тези тенисистки ще прави завръщащата се и бивша №1 белгийка Ким Клайстерс, след като организаторите ѝ предоставиха "wild card" за участие в основната схема на турнира. Още през септември носителката на 41 WTA титли обяви, че ще се завърне в Тура. Клайстърс сложи край на своята професионална кариера на US Open 2012.

Резултат с изображение за kim clijsters us open 2012

Ким трябва да забави своето завръщане поради контузия в коляното, като тя ще пропусне австралийското турне и се надява да се завърне за турнирите в Монтерей, Индиън Уелс и Чарлстън.

Приготвяйки се за своя дебют на Volvo Open, Клайстърс споделя: "Трудно е да се повярва, че никога не съм играла в Чарлстън. Въодушевена съм да посетя града и да играя на известните зелени кортове. Нямам търпение да видя всички фенове през април! Най-голямата ми мотивация е моето лично предизвикателство - едновременно физическо и психическо. Искам да тествам себе си отново. С толкова много вдъхновяващи спортисти и състезаващи се майки, нямам търпение да се върна на корта и да видя какво мога да направя, след като имам три деца."

"Дебютирайки в Чарлстън, Ким перфектно допълва нашия престижен списък с играчи. Като част от Тенис залата на славата, голям шампион, съпруга и майка на три деца, да посрещнем Ким в Чарлстън е изключително специално. Прекрасно движеща се, с чисти и прецизни удари, тенисът на Клайстърс е радост за окото... какъв подарък за нашите фенове!", казва Елинор Адамс, турнирен директор на Volvo Open.

Резултат с изображение за volvo open court

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ким Клайстърс ще дебютира в Чарлстън през април Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook